Начало arrow Събития arrow Ден на Европа в Трявна  
Ден на Европа в Трявна Печат
15 май 2018
6Цветна Трявна отбеляза 9 май – Ден на Европа с много игри и забавления.
За няколко часа пространството пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ се превърна в европейска територия. По проект „Цветовете на Българското председателство“ в градинката пред общината е създадено от цветя логото на Българското председателство на Съвета на ЕС, а в обособената Алея на Българското председателство в парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1871“ бяха засети рози. Празникът беше открит от кмета на града Дончо Захариев, в него се включи и Областният управител Невена Петкова. Бяха поднесени цветя в знак на признателност пред паметника на тревненци, загинали за Майка България.
След това участниците подредиха пъзели с картата на Европа.6

Забавленията продължиха с Европейска фиеста. Участниците имаха възможност да се запознаят с европейските символи и културното наследство на европейските народи във викторина; да танцуват различни видове танци, характерни за отделните държави; да участват в състезателни игри и да съберат буквите за думите „Мадарски конник“ и „Рилски манастир”, да подредят частите на картинен пъзел, изобразяващ Национален парк „Пирин” и Природен резерват „Сребърна”.
Празникът приключи с Приказка „Разходка из Европа” – виртуално пътешествие из държавите от Европа, по време на което по забавен и увлекателен начин децата научиха интересни факти за страните: знаме, химн, герб, култура и още много танци.
Гражданите получиха безплатно печатни материали на европейска тематика, а участниците награди от „Европа директно“ Габрово.
Организатори на събитието бяха Община Трявна, Европейският информационен център „Европа директно“ Габрово при ГТПП в партньорство с РСО „Централна Стара планина“ и сдружение „Промяната е в теб“.
  
Източник: „Европа директно“ Габрово
 66
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside