Начало  
Ден на Европа в Севлиево Печат
15 май 2018
6Много деца и младежи, техните ръководители, граждани на Севлиево се включиха в отбелязване на 9 май – Ден на Европа.

7Празникът беше открит в спортната зала „Дан Колов“, участниците бяха приветствани от Красимира Йорданова - Заместник кмет на община Севлиево и от Галина Михнева – ръководител на Европа директно Габрово. Официален гост беше и Председателят на ОС Здравка Лалева. Веднага след това започна спортна надпревара в залата и игрище „Боровата гора“. Състезанията по бадминтон, футбол, баскетбол и теглене на въже в две възрастови групи - 5 – 7 клас и 8 – 10 клас, бяха много оспорвани. Малко по-късно в Младежкия център бяха открити занимателни и състезателни игри също в две възрастови групи - 13 – 15 години и 16 – 19 години, на тема: „Познаваме ли символите на ЕС и европейското културно наследство“. Състезанията бяха предшествани от кратка презентация за ЕС и Деня на Европа.

Почти по същото време стартира празникът и в ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков". Негови възпитаници създадоха пано със символите на страните членки на ЕС на една от стените на комплекса, което ще съпътства възпитаниците му и в бъдеще. Младежите изненадаха и организаторите – наред с логото на Българското председателство, знамето на ЕС и знамената на страни членки беше изрисувано и логото на „Европа директно“ Габрово. Празникът завърши с концертна изява на танцова формация „Стил“ и музикални групи към комплекс.

Всички събития бяха посветени на Европейската година на културното наследство.
Младежкият център и ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков" получиха разнообразни печатни материали на европейска тематика, които ще им послужат в бъдещите занимания, а всички участници - множество награди от „Европа директно“ Габрово.
В състезанията имаше формални победители, но в този ден победи духът на Европа, вярата, че само заедно можем да вървим напред, като в същото време пазим своята идентичност и мира на нашия континент.
 
Източник: „Европа директно“ Габрово
77
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside