Начало arrow Новини arrow Предстои обявяване на четвърта покана по програма „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА“  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Предстои обявяване на четвърта покана по програма „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА“ Печат
15 май 2018
4
 
Четвъртата покана за набиране на проектни предложения по Програма „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА“ 2014-2020 ще бъде отворена от 7 май до 22 юни 2018 г. по четирите теми: изследвания и иновации, конкурентоспособност на малките и средни предприятия, нисковъглеродна икономика, околна среда и ресурсна ефективност.

ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА подпомага местните, регионалните и националните власти от целия ЕС за разработване и изпълнение на по-добри политики чрез споделяне на общи решения. Подкрепените проекти за междурегионално сътрудничество трябва да включват политико-правещи организации от поне три различни държави в Европа за изпълнение на съвместни дейности от три до четири години.
В зависимост от статута на организацията, програмата предлага финансиране от ЕФРР в размер от 75% до 85 % за проектни дейности като проучвателни посещения, партньорски проверки, разработване на планове за действие. Министерство на регионалното  развитие и благоустройството ще предостави национално съфинансиране от републиканския бюджет на всеки български партньор в размер на 15% от неговия бюджет в проекта, чрез сключване на договор за предоставяне на национално съфинансиране между МРРБ и партньора.

В зависимост от броя на партньорите и продължителността, се очаква бюджетът на проект да бъде средно около 1-2 млн. евро.
Основно изискване към проектите е поне половината от адресираните политики в проектите да бъдат свързани с политиките, финансирани чрез програмите по Структурните фондове. В тази връзка задължително условие за допустимостта за участие в проектите на организации, които не са пряко ангажирани с изпълнението на тези политики е представянето на писмо за подкрепа от отговорните политико-правещи институции.
В тази връзка управляващите органи на програмите по СФ в България и институции, отговорни за изпълнението на политики, съответстващи на идентифицираните по програмата теми за сътрудничество, може да издават писма за подкрепа на българските партньори, с цел потвърждаване на съответствието на темите и целите на проектите с провежданите от тези органи и институции политики и по-ефективно използване на постигнатите от проектите резултати.
За информация на потенциалните кандидати на електронната страница на програмата са публикувани множество полезни документи и информация.

Източник: МРРБ
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside