Начало arrow Събития arrow Координационна среща на мрежата "Европа Директно"  
Координационна среща на мрежата "Европа Директно" Печат
04 април 2018
81На 27 и 28 март в Представителството на Европейската комисия в София се проведе първата среща на центровете „Европа директно“, които ще функционират през следващия 3-годишен период в България под надслов „Дебат за Бъдещето на Европа“.

Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България и Теодор Стойчев, ръководител на Лиазон офис на Европейския парламент за България запознаха участниците с комуникационните инициативи на двете институции, както и предстоящите събития на национално ниво.

Програмата е доста интензивна във връзка с Председателството на Съвета на ЕС през първата половина на годината. Те подчертаха и важността на подготовката за изборите за Европейски парламент през 2019 г.

Марияна Начева, съветник „Информация и комуникация”, ГД „Комуникации” представи как могат да се включат центровете Европа Директно в дебата за бъдещето на Европа.

Презентацията на проф. д-р Ингрид Шикова, член на екип Европа, професор по политики на ЕС към катедра „Европеистика” на СУ „Св. Кл. Охридски “Българското ротационно председателство (на Съвета на ЕС )- „на попрището жизнено в средата“, както винаги, беше атрактивна и завладяваща. Нейната оценка е, че досега България се справя добре с Председателството и превръщането на Западните Балкани в приоритет е успех за българското председателство.
Участниците бяха запознати и редица новости при функционирането и отчитането на дейността на центровете.

Източник: Европа директно - Габрово
82 84
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside