Начало arrow Новини arrow Предстоящо през 2018 г.  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Предстоящо през 2018 г. Печат
04 април 2018
1Уважаеми читатели,

Скъпи партньори и приятели,

Пред Вас е първият за тази година брой на информационния бюлетин на Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово.

От 2018 г. започна нов тригодишен период на центровете „Европа директно“ в ЕС. Одобрените за България центрове бяха подбрани в много голяма конкуренция, след процедура за повторно кандидатстване. Европейският информационен център „Европа директно“ Габрово е един от 13-те центъра и отново ще бъде близо до Вас.

В електронния бюлетин ще споделяме актуална информация за политиките в Европейския съюз; информация, свързана с кандидатстването и изпълнението на програми и проекти; събития, които центърът организира. В изданието ще отразяваме инициативи на нашите партньори с европейска тематика. Информация от нас ще намерите и на сайта на Центъра www.europedirect-gabrovo.info , присъстваме във Фейсбук под името: Европа директно Габрово, ще имаме целеви публикации по актуални теми в партньорските медии.

Особено внимание сме отделили на събития за отделните целеви групи:
- 2018 г. е обявена за Европейска година на културното наследство. Предвиждаме съвместно с Дома на хумора и сатирата в Габрово събитие с работно заглавие “Европейска академия на смеха”, в което деца от начална училищна възраст ще се запознаят с уникалното световно и европейско богатство, което се съхранява там и сами ще се опитат да нарисуват карикатури.
- За трета година ще се проведе обучение по предприемачество с деца между 7 и 10 години в “Предприемачество в началното училище”.
- В работната програма на центъра са планирани традиционните “Дни на здравословното хранене”, както и отбелязване на 9 май – Ден на Европа в общини от Габровска и Ловешка област.
- Ще продължи сътрудничеството ни с Технически университет – Габрово. През месец октомври, на Годишна студентска научна сесия, ще бъдат представени доклади от студенти, свързани с икономическите и социални аспекти на членството на България в ЕС, иновации в областта на машиностроенето и електротехниката, електрониката и IT технологиите.
- Във връзка с подготовката за избори за Европейски парламент през 2019 г. през есента се предвиждат събития с младежи в двете области – Габрово и Ловеч с работно заглавие “Аз съм депутат”.

Всеки работен ден за гражданите е отворен Посетителски център, където може да се запознаете с множество публикации за Европа, да бъдете подпомогнати в търсене на информация по определена тема.

„Европа директно“ Габрово може и да Ви гостува по Ваша покана.

Очакваме Ви – на място, по телефон или електронна поща.

Екипът на „Европа директно“ Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside