Начало arrow Новини arrow Предстоящо през 2018 г.  
Предстоящо през 2018 г. Печат
04 април 2018
1Уважаеми читатели,

Скъпи партньори и приятели,

Пред Вас е първият за тази година брой на информационния бюлетин на Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово.

От 2018 г. започна нов тригодишен период на центровете „Европа директно“ в ЕС. Одобрените за България центрове бяха подбрани в много голяма конкуренция, след процедура за повторно кандидатстване. Европейският информационен център „Европа директно“ Габрово е един от 13-те центъра и отново ще бъде близо до Вас.

В електронния бюлетин ще споделяме актуална информация за политиките в Европейския съюз; информация, свързана с кандидатстването и изпълнението на програми и проекти; събития, които центърът организира. В изданието ще отразяваме инициативи на нашите партньори с европейска тематика. Информация от нас ще намерите и на сайта на Центъра www.europedirect-gabrovo.info , присъстваме във Фейсбук под името: Европа директно Габрово, ще имаме целеви публикации по актуални теми в партньорските медии.

Особено внимание сме отделили на събития за отделните целеви групи:
- 2018 г. е обявена за Европейска година на културното наследство. Предвиждаме съвместно с Дома на хумора и сатирата в Габрово събитие с работно заглавие “Европейска академия на смеха”, в което деца от начална училищна възраст ще се запознаят с уникалното световно и европейско богатство, което се съхранява там и сами ще се опитат да нарисуват карикатури.
- За трета година ще се проведе обучение по предприемачество с деца между 7 и 10 години в “Предприемачество в началното училище”.
- В работната програма на центъра са планирани традиционните “Дни на здравословното хранене”, както и отбелязване на 9 май – Ден на Европа в общини от Габровска и Ловешка област.
- Ще продължи сътрудничеството ни с Технически университет – Габрово. През месец октомври, на Годишна студентска научна сесия, ще бъдат представени доклади от студенти, свързани с икономическите и социални аспекти на членството на България в ЕС, иновации в областта на машиностроенето и електротехниката, електрониката и IT технологиите.
- Във връзка с подготовката за избори за Европейски парламент през 2019 г. през есента се предвиждат събития с младежи в двете области – Габрово и Ловеч с работно заглавие “Аз съм депутат”.

Всеки работен ден за гражданите е отворен Посетителски център, където може да се запознаете с множество публикации за Европа, да бъдете подпомогнати в търсене на информация по определена тема.

„Европа директно“ Габрово може и да Ви гостува по Ваша покана.

Очакваме Ви – на място, по телефон или електронна поща.

Екипът на „Европа директно“ Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside