Начало arrow Новини arrow Мария Габриел даде начало на пилотния проект за трансграничен стаж на млади европейци  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Мария Габриел даде начало на пилотния проект за трансграничен стаж на млади европейци Печат
20 декември 2017
3Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел даде в Брюксел официалния старт на пилотния проект на Европейската комисия, наречен "Цифрова възможност" .

Целта на тази дългоочаквана схема е да подкрепи настоящи и завършили студенти, които - независимо от тяхната специалност, да направят стаж в чужбина и да придобият практически опит и цифрови умения в области като киберсигурността, големите данни, квантовите изчисления или пък онлайн маркетинга.
"Днешният ден е особено важен за мен. С началото на схемата "Цифрова възможност" отправяме силно послание за подкрепа към най-големия капитал на всяко едно общество – младите хора. С този проект ще ги насърчим да се научат как да използват всички възможности, които предоставят цифровите технологии. Те трябва да разберат как работят тези технологии, да знаят какво се крие зад екрана, да програмират и развиват умения, необходими им за живота и професионалното развитие. Насърчавам компаниите да се включат в схемата, да работим заедно за нейния успех и в резултат да се поздравим с добре подготвени за цифровите предизвикателства млади европейци, от каквито имат нужда нашите цифрова икономика и общество", коментира българският еврокомисар Мария Габриел.

2Новата пилотна инициатива се финансира от "Хоризонт 2020" в размер на 10 милиона евро. Първите стажове по схемата, която ще бъде реализирана в рамките на програма "Еразъм +", ще стартират от средата на 2018 г. До 6 000 младежи ще се възползват от тази пилотна програма, която ще продължи до края на 2020 г.

Източник: Представителство на ЕК
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside