Начало arrow Новини arrow Започна кандидатстването за студентски стипендии  
Започна кандидатстването за студентски стипендии Печат
30 ноември 2017
5От 27 ноември 2017 г. студентите могат да кандидатстват за европейски стипендии за успех и за специални постижения за зимния семестър на учебната 2017/2018 г.

Желаещите могат да попълват и подават формулярите си до 14 януари 2018 г. на адрес http://eurostipendii.mon.bg .
Класирането ще бъде публикувано на 8 февруари 2018 г. Пълният график с всички срокове и правила на кампанията са качени на посочената интернет страница.
Стипендии за успех могат да получават само студентите от приоритетните професионални направления във висшите училища в страната. Размерът е 150 лв. месечно, като се изплащат средства за петте месеца от семестъра.
5Стипендията за специални постижения е еднократна и е в размер на 300 лв.
Един студент може да получи до три такива в рамките на един семестър, като условието е да се обучава в редовна форма независимо от специалността. Получаването на европейски стипендии става независимо дали студентите взимат стипендии и от държавния бюджет.
Това е последният четвърти семестър от реализирането на проект „Студентски стипендии – фаза 1“, съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Близо 30 000 студенти вече са получили стипендии на стойност близо 23 млн. лв.

Източник
: МОН
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside