Начало arrow Новини arrow Бюджетът на ЕС за 2018 г.: подкрепа за младите, растежа и сигурността  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Бюджетът на ЕС за 2018 г.: подкрепа за младите, растежа и сигурността Печат
30 ноември 2017
1
- повече пари за устойчив растеж, заетост, сигурност и изменението на климата;
- допълнителни 116,7 млрд. евро за младежка безработица;
- намаляване на средствата за Турция.


Евродепутатите осигуриха повече подкрепа за безработните младежи и допълнителни средства за МСП, научни програми и „Еразъм“.

След като Съвета вече официално одобри предварителното споразумение с ЕП относно бюджета за 2018 г., сега и пленарната сесия направи същото с 295 гласа „за“, срещу 154 гласа „против“ и 197 „въздържал се“. След това председателят на Парламента Антонио Таяни подписа бюджета, с което той стана закон.

Младеж, растеж и заетост
Парламентът спря опита на Съвета да съкрати бюджета за икономически растеж и заетост със 750 млн. евро. Той също така увеличи кредитите за поети задължения за Инициати-вата за младежка заетост със 116,7 млн. евро. Така през следващата година ще има общо 350 млн. евро за подпомагане за младите хора, търсещи работа.
 
Бежанци, мигранти и средства за Турция
Европейското бюро за подкрепа при търсене на убежище получи допълнителни 5 млн. евро за по-добро справяне с миграционната криза. Освен това ЕП увеличи с 80 млн. евро бюджета за външна политика на ЕС в областта на миграцията. Това включва действия в източните и южните съседни страни, както и Западните Балкани.
По отношение на Турция евродепутатите решиха да намалят предприсъединителните фондове със 105 млн. евро, а допълнителни 70 млн. в кредити за поети задължения бяха поставени в резерв. Това се прави в следствие на влошаването на положението на демокрацията, върховенството на закона и правата на човека в страната.

Земеделие и изменение на климата
Парламентът се пребори за допълнителни 34 млн. евро за намаляване на младежката безработица в селските региони. Средствата за подпомагане на земеделски практики, които имат ползи за климата и околната среда, бяха увеличени с 90 млн. евро.

Бюджетът на ЕС помага политическите приоритети да бъдат превърнати в реалност. Приетият бюджет на ЕС за 2018 г. потвърждава, че ЕС насочва средствата към областите, в които те са нужни.  Бюджетът за 2018 г. възлиза на 160,1 милиарда евро бюджетни кредити за поети задължения (средствата, за които могат да бъдат сключени договори през дадена година) и 144,7 милиарда евро бюджетни кредити за плащания (средствата, които ще бъдат изплатени).

Приет бюджет на ЕС за 2018 година

Източник: Европейски парламент
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside