Начало arrow Новини arrow Париж е най-иновативен европейски град през 2017  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Париж е най-иновативен европейски град през 2017 Печат
15 ноември 2017
1Европейската комисия връчи на Париж (Франция) наградата за европейска столица на иновациите (iCapital) от 2017 г. на стойност 1 000 000 евро.

Наградата iCapital , предоставена по програмата за научни изследвания и иновации на ЕС "Хоризонт 2020", признава Париж за неговата  иновационната стратегия за приобщаване. Талин (Естония) и Тел Авив (Израел) бяха избрани за второ място и получиха и 100 000 евро. Наградите ще бъдат използвани за по-нататъшно разширяване на иновационните усилия на градовете.

През последното десетилетие Париж е построил повече от 100 000 квадратни метра инкубатори и е домакин на най-големия стартов кампус в света. Освен това градът изразходва 5% от своя бюджет за проекти, предложени и изпълнени от гражданите. Благодарение на тази стратегия гражданите и иноваторите от частния, нестопанския и академичния сектор превърнаха Париж в истински FabCity.

1Талин е отличен с инициативата си да бъде тестова основа за потенциални пробивни технологии. Общината насърчава използването на самоходни автомобили, роботи за доставка на колети и споделяне на пътувания. Tallinn също така въведе иновативна система за електронно пребиваване, която позволява на местните граждани и бизнеса да работят в тясно сътрудничество с чуждестранни предприемачи.

Тел Авив е създал урбанистична лаборатория "Смарт Сити", която свързва иновативни фирми с водещи технологични компании, за да улесни пробивите на иновациите за решаване на градски предизвикателства. Обучението, което е сред приоритетите на Тел Авив, част от наградата ще бъде посветено на укрепването на Инициативата за интелигентно образование, разработена от общината в сътрудничество с учители, родители, студенти и стартиращи местни технологии.

Източник:
Европейска комисия
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside