Начало arrow Новини arrow В Габрово се проведе конференция “Диалог с бизнеса”  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
В Габрово се проведе конференция “Диалог с бизнеса” Печат
19 октомври 2017
6Габрово трябва да се гордее, защото е иновативното, технологично сърце на България!

Около този водещ мотив се обединиха участниците в конференцията „Диалог с бизнеса“ , с която на 19.10.2017 г. в Габрово започна Седмицата на предприемачеството.

Във фоайето на библиотеката на габровския Технически университет се събраха представители на местните фирми, академичните среди, неправителствения сектор, браншовите организации, ръководния състав на Областната администрация и на Община Габрово, студенти и граждани. Специално участие взеха кметът Таня Христова, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и председателят на управителния съвет на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ Мартин Дановски.
Според модератора на форума Георги Стоев, който е председател на икономическата зона „Тракия ТЕХ“, Габрово е най-индустриалната област в България. „49% от заетите работят в преработващата промишленост, а в областта са най-високите заплати, което е следствие от високата производителност. Предприятията тук са по-малко зависими от количеството на човешкия труд, за сметка на по-голямата зависимост от таланта на хората. В това отношение Габрово изпреварва почти всички други български региони.“, коментира Георги Стоев.
Основните теми на бизнес конференцията, която се проведе в рамките на проект ESSPO, бяха обединени в три панела: „Предизвикателствата на технологичната трансформация“, „Бизнес и иновации“, „Кадри и заетост“.
Сред участниците се включиха евродепутатът Андрей Новаков, изпълнителният директор на Европейската асоциация на агенциите за икономическо развитие – EURADA Естебан Пелайо, Нида Камил Озболат от Съвместния изследователски център в Севиля, зам.-председателят на Българската академия на науките чл.-кор. Костадин Ганев, управителят на „Джоб Тайгър“ Светлозар Петров и други.

Източник: Община Габрово
66
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside