Начало arrow Събития arrow Министър Павлова разговаря с младите хора в Габрово  
Министър Павлова разговаря с младите хора в Габрово Печат
29 октомври 2017
55„Логистично и организационно България е готова за Председателството на Съвета на Европейския съюз. Оптимист съм, че ще се справим с предизвикателството!“  - това заяви в Габрово Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, която участва в Младежки дебат на тема „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“, организиран от Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово.
Тя представи приоритетите на Председателството, говори откровено с младите хора. 
В срещата участваха Областният управител на Габровска област Невена Петкова, кметът на Габрово Таня Христова, преподаватели в Техническия университет и гимназиите, студенти, ученици, неправителствени организации.
Българското председателство ще бъде фокусирано върху пет основни тематични измерения. Те са Сигурност и стабилност, Европейска перспектива на Западните Балкани, Предприемачество и иновации, Младите хора - бъдещето на ЕС и Свързаност и сближаване. България ще работи по темите за младежта и сигурността като хоризонтални приоритети, предвид комплексния характер на предизвикателствата пред младите хора и съвременната среда за сигурност.
Министър Павлова обясни на младежката аудитория, че ключови послания в програмата на България са Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията (сближаването), т. нар. 3К.
В разговора с младежите тя ги насърчи да имат по-високо самочувствие, обясни, че всички ние сме Европа и зависи от нас да ни считат за равни на другите европейски граждани.
В дебата се включи и кмета на Габрово Таня Христова, която обеща като един от представителите на България  в Комитета на регионите да работи за политики, насочени към намаляване на разликите между най-богатите и най-бедните региони, като същевременно обясни, че трябва ефективно да използваме европейските средства. 

Източник: Европа директно Габрово
55
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside