Начало arrow Текущи покани arrow Конкурс за Доброволческа инициатива 2017  
Конкурс за Доброволческа инициатива 2017 Печат
27 септември 2017
5Фондация Лале и Национален Алианс за Работа с Доброволци обявяват традиционния конкурс за най-ефективни и интересни доброволчески инициативи в България за седма поредна година.

Доброволческа инициатива е ежегоден конкурс за най-добрите доброволчески инициативи в България без значение на място и време на реализация на инициативата, цел и начин на организация, размер и източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.
Доброволчеството е личен и съзнателен акт на учене, свързаност с хората и солидарност между поколенията. Доброволчеството е част от живота на хиляди хора в България. Доброволци променят живота във все повече населени места. Те дават своето време и умения, но имат нужда от подкрепа и насърчение.
Поканени са да участват граждански и бизнес организации, читалища, училища, доставчици на социални услуги, културни организации, спортни клубове и доброволчески групи, които през настоящата година са организирали доброволческа инициатива, без разлика на целта и начина на организация, място и време на реализация, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.Всяка добра инициатива заслужава признание!

5Представените инициативи ще бъдат оценени по резултатите, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансовата ефективност.

Най-добрите инициативи ще бъдат отличени със сертификат и материална награда във формата на инвестиция в развитието на доброволците и организацията.

Организации и отделни хора могат да номинират инициативи, които познават, като изпратят попълнен формуляр за представяне до 31 октомври 2017 на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

Пълният списък на номинираните инициативи ще бъде представен на Интернет страниците на Националния алианс за работа с доброволци и Фондация Лале в началото на ноември 2017.

Наградите ще бъдат обявени на публична церемония в навечерието на Международния ден на доброволците в началото на декември 2017 година.

Източник: Фондация Лале
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside