Начало arrow Събития arrow Играчки за големи и по-малки  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Играчки за големи и по-малки Печат
13 юли 2017
5За трета година „Мехатроника“ АД и „Европа директно“ Габрово разкриват тайните на иновациите и практическото приложение на теорията, която се преподава в училище. Тази година към инициативата се присъедини и фирма „Елна“.

Заниманията бяха замислени като втори етап на инициативата „Развий таланта си за утрешния бизнес“, започнала с голямо събитие през февруари 2016 г. в Габрово - среща между бизнеса и младите хора, за да бъдат запознати с възможностите, които предлагат фирмите от града за предстоящата им професионална реализация.
Всичко започна и продължи като игра. Ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Габрово, под ръководството на г-жа Радка Петрова, научиха интересни факти – кой е Архимед и какво е написано на надгробната му плоча, а по-късно участниците трябваше да решат колко инча са телефоните им като ги измерят с дигитален шублер, да видят колко са високи чрез електронната рулетка.
Естествено, видяха и 3D-принтера, запознаха се с начина на действие и технологията на изработка на триизмерен обект. Машината за лазерно гравиране с фибро лазер имаха възможност сами да я настроят и да гравират своя собствена табелка.

В „Елна” Милен Младенов и Румен Колев обясниха и демонстрираха иновативна линейна транспортна система с безжично захранване и дистанционно управление, която вече е доказала предимствата си в машина за гъвкави опаковки на Мехатроника” АД.

За пореден път организаторите показаха, че и най-сложните неща могат да са привлекателни и интересни, ако са представени по подходящ начин.

Източник: Европа директно Габрово
5 5
5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside