Начало arrow Събития arrow Играчки за големи и по-малки  
Играчки за големи и по-малки Печат
13 юли 2017
5За трета година „Мехатроника“ АД и „Европа директно“ Габрово разкриват тайните на иновациите и практическото приложение на теорията, която се преподава в училище. Тази година към инициативата се присъедини и фирма „Елна“.

Заниманията бяха замислени като втори етап на инициативата „Развий таланта си за утрешния бизнес“, започнала с голямо събитие през февруари 2016 г. в Габрово - среща между бизнеса и младите хора, за да бъдат запознати с възможностите, които предлагат фирмите от града за предстоящата им професионална реализация.
Всичко започна и продължи като игра. Ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Габрово, под ръководството на г-жа Радка Петрова, научиха интересни факти – кой е Архимед и какво е написано на надгробната му плоча, а по-късно участниците трябваше да решат колко инча са телефоните им като ги измерят с дигитален шублер, да видят колко са високи чрез електронната рулетка.
Естествено, видяха и 3D-принтера, запознаха се с начина на действие и технологията на изработка на триизмерен обект. Машината за лазерно гравиране с фибро лазер имаха възможност сами да я настроят и да гравират своя собствена табелка.

В „Елна” Милен Младенов и Румен Колев обясниха и демонстрираха иновативна линейна транспортна система с безжично захранване и дистанционно управление, която вече е доказала предимствата си в машина за гъвкави опаковки на Мехатроника” АД.

За пореден път организаторите показаха, че и най-сложните неща могат да са привлекателни и интересни, ако са представени по подходящ начин.

Източник: Европа директно Габрово
5 5
5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside