Начало arrow Новини arrow Одобрена програмата на Триото Естония – България - Австрия  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
БюлетинОдобрена програмата на Триото Естония – България - Австрия Печат
30 юни 2017
2Съветът по общи въпроси одобри с единодушие 18-месечната програма на Съвета на Европейския съюз на Триото Естония – България – Австрия в Брюксел на 20 юни 2017 г.

Преговорите по програмата на трите страни, които ще председателстват Съвета на ЕС от 1 юли 2017 до 31 декември 2018 г., бяха финализирани на 31 май в София под домакинството на министър Лиляна Павлова. Програмата на Триото предстои да бъде подписана от министър-председателите на трите държави на 23 юни 2017 г. в рамките на Европейския съвет.
„Благодаря за конструктивното сътрудничество на партньорите ни от Естония и Австрия, както и на Генералния секретариат на Съвета за подкрепата и приноса за програмата“, каза министър Лиляна Павлова в изказването си пред Съвета по общи въпроси.

Министър Павлова обяви основните приоритети:
- „Съюз за работни места, растеж и конкурентоспособност“,
- „Съюз, който оправомощава и защитава всички свои граждани“,
- „Към енергиен съюз с насочена към бъдещето политика в областта на климата“,
- „Съюз на свобода, сигурност и правосъдие“, „Съюзът като мощен фактор на световната сцена“.


Министърът за Българското председателство обърна внимание и на приоритетите конкретно на Българското председателство: сигурността и миграцията,
- бъдещето на кохезионната политика
- бъдещото на дигиталния пазар.
Освен това, България като страна на Балканите, ще се опита да постави един много специален фокус на Западните Балкани и да работи усилено за бъдещето и европейската перспективата на гражданите от този район.
„Опитахме се да намерим баланса между стратегическите и специфичните приоритети за всяка страна. Запазихме и гъвкавостта на програмата, за да успеем да откликнем ва всички предизвикателства и да реагираме при кризисни ситуации“, допълни министър Павлова.
Готови сме да поемем председателството от Естония и да продължим да работим в близко сътрудничество с Триото и за бъдещето на Европейския съюз, подчерта в изказването си министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Източник: http://www.eu2018bg.bg/
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside