Начало arrow Събития arrow „Вярвай в чудеса“ в Угърчин  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
„Вярвай в чудеса“ в Угърчин Печат
31 май 2017
6Тази година в град Угърчин се проведе за първи път детски фестивал под надслов „Вярвай в чудеса”. Началото на фестивала беше на 27 май, събота точно в 10.00 часа на площада в Угърчин.

6В него взеха участие талантливи деца в областта на музиката, танца и изобразителното изкуство от Угърчин, Кирчево, Лесидрен, Луковит, Ловеч, Троян и Плевен.
„Вярващите в чудеса“ не се уплашиха от дъждовно време. Вълшебството беше сътворено - големият уютен салон на НЧ "Вълчо Русковски-1894" в Угърчин побра всички детски усмивки, приказни спектакли, песни, танци и рисунки, разбира се! Още от входа първите подаръци и изненади посрещнаха децата. Те видяха, че вярващите в чудеса, са и творящи чудеса!
През целият ден децата - участници и гости, имаха възможност да се потопят в атмосферата на фестивала. Те пяха, танцуваха, драматизираха своите приказки, рисуваха на тема „Европа в моите очи“, наредиха огромен пъзел с картата на Европа, измислиха и нови авторски приказки с детската писателка Милена Димова, която бе водеща на фестивала заедно с няколко помощници деца.

Телевизионен екип засне филм от фестивала „Вярвай в чудеса”. В него чрез разговори, главни действащи лица са децата – посетители и участници във фестивала със свои послания, мечти и творчески стремежи.
6Община Угърчин подари на всички малчугани - гости на фестивала, детската книга „Трюфел град”, отпечатана специално за случая. Тя включва три приказки, създадени с учениците от училищата в Угърчин, Кирчево и Лесидрен в час по фантазия с Милена Димова. Трите приказки бяха отпечатани и на транспаранти, закачени в центъра на събитието, за да се четат от всички гости. „Европа директно“ Габрово осигури заслужена почерпка на всички участници и много книжки за подаръци.
В края на деня стотици балони полетяха към небето с посланието: „ Вярваме в чудеса, защото ги познаваме – вярваме в чудеса, защото ги създаваме”.
Фоайето на читалището в Угърчин се превърна в една своеобразна изложба на детски рисунки. Деца от областта закачиха там своите творби на тема „Вярваме в чудеса”.
Рисунки за фестивала изпратиха и деца от цялата страна от училища и детски заведения, работили в часове по фантазия с детската писателка Милена Димова.
На сцената във фестивалния ден се изявиха деца от Угърчин, Троян, Ловеч, с. Кирчево и с. Лесидрен с песни, танци и разказване на приказки под формата на театрални спектакли.
Този празник децата посветиха на наскоро отминалия Ден на Европа.
Организатори бяха община Угърчин, детската писателка Милена Димова и певецът Наско Стефанов, илюстратор и на детски книги, заедно с Европейския информационен център „Европа директно“.

Източник: Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside