Начало arrow Новини arrow Планът за инвестиции и инициативите за растеж на ЕС  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Планът за инвестиции и инициативите за растеж на ЕС Печат
15 май 2017
При встъпването си в длъжност Европейската комисия определи 10 ключови приоритета за развитие на ЕС. Един от главните е „Заетост, растеж и инвестиции“. В рамките на този приоритет е създаден Планът за инвестиции за Европа, наречен още Планът Юнкер.

Той е насочен към създаване на работни места и подпомагане на растежа. Това е възможно чрез по-интелигентно използване на новите и съществуващи финансови ресурси, премахване на пречките пред инвестициите, осигуряване на видимост и техническа помощ за инвестиционни проекти. Планът вече постига резултати. Проектите и споразуменията , одобрени за финансиране до септември 2016 се очаква да мобилизират над 164 млрд. евро в 28-те страни-членки и да се подкрепят повече от 385 000 малки и средни предприятия. На 14 септември 2016 г.  ЕК предложи удължаване ЕФСИ чрез увеличаване на капацитета и срока му, както и засилване на силните му страни.

Информацията за възможностите, които ЕС дава за насърчаване на растежа, трябва да стигне до колкото се може повече хора. Особено важни за България са инструментите, насочени към МСП. За тази цел през 2017 г. в част от информационните центрове „Европа директно“ бяха финансирани отделни проекти. Един от тях за България е в „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата. Още от началото на годината започнахме целево публикуване на информация във фейсбук, бюлетина и сайта на центъра. На сайта вече може да намерите специализирана секция за Плана Юнкер .

През цялата година ще следим информациите по темата и ще ви запознаваме с тях; ще срещнем представители на банките в България, които работят с тези средства, с бизнеса; евродепутати и представители на Представителството на ЕК в България ще участват във форум за с регионалните и местни власти в региона; ще предоставим специализирана информация на студентите от ТУ Габрово за възможностите, които се дават на младите хора.

Може да задавате въпроси на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , да следите публикациите ни във фейсбук и в бюлетина на „Европа директно“ Габрово.

Източник: Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside