Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Проект Enterprise+ и младите предприемачи Печат
30 април 2017
61Какъв е моят предприемачески талант? Кои са силните ми страни? Имам ли иновативни идеи и как мога да се впиша в работата на екипа за разработване на бизнес план?

 6На тези и много други въпроси се постараха да отговорят 24 ученици и студенти от ПГТ „Пенчо Семов“, Габрово, ПГМЕТ „Ген. Стоян Бъчваров“ Севлиево и Техническия университет в Габрово. В продължение на две години заедно с техни преподаватели те бяха активни участници във всички дейности по проект „Enterprise+ - Иновативният потенциал среща опита“, по който Габровската търговско-промишлена палата, заедно с представители на още 5 европейски страни, е партньор. Водеща организация е Институтът за трудово-правни науки към Рурския университет в Бохум, Германия.
На 20-21 април в Габрово се проведе експертен семинар, в който бяха представени резултатите от проекта в България.
Обсъдиха се възможностите за по-нататъшно прилагане на методите в обучаващите институции на областта. Ученици и студенти, преподаватели, представители на други заинтересовани страни и гости се включиха активно в дискусията и бяха направени редица предложения за по-нататъшно прилагане на инструментите за анализ на предприемаческия талант и обучение. Като най-ценно участниците определиха възможността си да работят с ментори от реалния бизнес.
В рамките на дейностите по проекта в ГТПП бяха обучени 14 ментора, 15 „търсачи на таланти“, оценен предприемаческия талант и обучени 24 ученици и студенти. Разработени са, представени пред журито и оценени 4 бизнес плана.
Идеята на метода за анализ на потенциала е участниците да се поставят в близка до реалната обстановка среда - да работят с нов екип, с част от участниците в който не се познават, да се сработят с тях и да покажат силните си страни. Друга характерна част е прилагането на метода за обучение „учене чрез правене“. За всяка задача отборите получаваха първоначални разяснения какво да правят и какво се очаква от тях, след което те сами трябваше да стигнат до крайния резултат. Участниците получиха обратна връзка от „търсачите на таланти“ в индивидуален разговор с всеки от тях за качествата, които са показали.

Източник: Европа директно Габрово (ГТПП)
 
66
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside