Начало arrow Архив на новините arrow Октомври 2015 arrow Ден на здравословното хранене и спорта  
Ден на здравословното хранене и спорта Печат
21 октомври 2015
7За шеста поредна година четири институции от Габровска област обединиха своите усилия в организацията на общ празник, който се проведе на 7 октомври 2015 г. от 14:00 часа на площадното пространство пред спортна зала “Орловец” – Габрово.

7Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни! – това беше мотото, което обедини участниците – 10 отбора с по 10 ученици от 3 и 4 клас от Габрово, Севлиево и Дряново. 
Училищата участваха с по два отбора – за спортни състезания и образователни игри. 
Празникът беше открит от Георги Маринов – Началник на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово.
Надпреварата и в двете състезания беше оспорвана. Докато спортистите преодоляваха препятствия, хвърляха топка в цел, дриблираха в комбинирана щафета, останалите състезатели трябваше да показват своите знания и умения в областта на здравословното хранене. Участниците трябваше да построят „Кула на здравето“ от предоставените им плодове и зеленчуци, да направят най-дългата обелка от картоф и ябълка, да познаят кой плод или зеленчук на кой орган прилича, да решат здравословната кръстословица и т.н – общо 7 игри.
Състезателният дух присъстваше навсякъде. Както във всяко състезание, имаше и победители, но общо беше мнението, че победители са всички участници. Затова и всички получиха много награди, осигурени от „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата. 
Организатори на събитието бяха Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата, Регионален инспекторат на образованието, Областна администрация и Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“

Източник: Европа директно - Габрово
7
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside