Начало arrow Събития arrow Успешно приключи проект по ОПИК  
Успешно приключи проект по ОПИК Печат
15 януари 2017
8На заключителна пресконференция на 10 януари 2017 г. управителят на СТС Пак холдинг ООД Николинка Хинкова представи резултатите от изпълнението на проекта “Повишаване на производствения капацитет и засилване на експортния потенциал в СТС Пак Холдинг ООД“ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

8При изпълнение на проекта са закупени и успешно пуснати в производство две опаковъчни машини за туби, тестер за туби, както и високотехнологична машина за производство на ламинатни туби на обща стойност 1 666 300 лв., от които безвъзмездното финансиране е 60%. Новото оборудване води до внедряване на нови, по-автоматизирани технологии, подобряване на производствените процеси и контрола на качеството на крайните продукти, до разнообразяване на асортимента на опаковките и до подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност при производството на гъвкави опаковки в предприятието. Има и още един важен резултат – улесняване на труда на работниците. Въпреки по-голямата автоматизация, няма съкратени работници.
В своето представяне госпожа Хинкова каза: ”В рамките на тази година беше завършена по-лесната част на проекта. Фирмата е поела ангажимент в рамките на следващите три години да постигне следните икономически показатели:
- нарастване на производителността с 18,23%;
- увеличаване на приходите от износ с 9,45%;
- увеличаване на ефективността с 20,37% спрямо тези през 2014 г.
Предпоставките са създадени, но не всичко е в нашите ръце. Достигането на тези цифри е силно зависимо от икономическата и политическата обстановка у нас и в света като цяло.”


С изпълнението на този проект СТС Пак холдинг ООД се превръща в едно от най-модерните предприятия за производство на гъвкави опаковки.
8

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: Европа директно - Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside