Начало arrow Събития arrow Малки предприемачи от детска градина „Мики Маус“  
Малки предприемачи от детска градина „Мики Маус“ Печат
30 ноември 2016
6Цяла година с помощта на Европейския информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата децата от IVа подготвителна група на ДГ „Мики Маус“ в Габрово учиха какво са парите, за какво ни служат, защо има банки, „кой слага парите в банкомата“ и много други начални икономически понятия, включени в програма „Ние“ на Junior Achievement за обучение по предприемачество сред най-малките.
6
На 23.11.2016 в открит урок „Ани и панаира“ те трябваше да представят пред гостите какво са научили.
Децата с лекота разпознаваха монетите и банкнотите. Те показаха по много интересен и забавен начин, че първо трябва да се заработят парите, знаеха, че не трябва да харчат всичко спечелено, а трябва част да се спестява.
На организирания панаир със саморъчно изработени от децата (и с минимална помощ от родители и по-големи каки и батковци) предмети, се разигра истинска търговия – даваха се пари, връщаше се ресто и търговци, и клиенти бяха много усърдни. За да бъде всичко точно, им помагаха г-жа Пенка Пенева и ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ в Габрово.
Всички от присъстващите си закупиха красиви картички, разделители, моливници, панерчета, гривнички, герданчета, обички, снежни човеци, елхички и още много интересни и полезни неща, а малките търговци стискаха в ръчички спечелените с труд пари.
Част от спечеленото децата заслужено и бързо „обърнаха“ в лакомства от „Бонболандия“ – според заработеното едни си купиха повече, други по-малко сладкишчета, но всички радостни и доволни седнаха на столчетата да се почерпят. Другата част от спечеленото те заделиха за касичките си.
Гости на открития урок бяха Заместник областният управител на Габровска област г-жа Иглика Събева, експерти на РУО Габрово, „Имка“ Габрово, учители от други детски градини.
Европейски информационен център Европа Директно към ГТПП награди децата за добрата им работа и постигнатите резултати с чудесни образователни книжки и други предметни награди.

Източник: Европа директно - Габрово
6666
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside