Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Малки предприемачи от детска градина „Мики Маус“ Печат
30 ноември 2016
6Цяла година с помощта на Европейския информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата децата от IVа подготвителна група на ДГ „Мики Маус“ в Габрово учиха какво са парите, за какво ни служат, защо има банки, „кой слага парите в банкомата“ и много други начални икономически понятия, включени в програма „Ние“ на Junior Achievement за обучение по предприемачество сред най-малките.
6
На 23.11.2016 в открит урок „Ани и панаира“ те трябваше да представят пред гостите какво са научили.
Децата с лекота разпознаваха монетите и банкнотите. Те показаха по много интересен и забавен начин, че първо трябва да се заработят парите, знаеха, че не трябва да харчат всичко спечелено, а трябва част да се спестява.
На организирания панаир със саморъчно изработени от децата (и с минимална помощ от родители и по-големи каки и батковци) предмети, се разигра истинска търговия – даваха се пари, връщаше се ресто и търговци, и клиенти бяха много усърдни. За да бъде всичко точно, им помагаха г-жа Пенка Пенева и ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ в Габрово.
Всички от присъстващите си закупиха красиви картички, разделители, моливници, панерчета, гривнички, герданчета, обички, снежни човеци, елхички и още много интересни и полезни неща, а малките търговци стискаха в ръчички спечелените с труд пари.
Част от спечеленото децата заслужено и бързо „обърнаха“ в лакомства от „Бонболандия“ – според заработеното едни си купиха повече, други по-малко сладкишчета, но всички радостни и доволни седнаха на столчетата да се почерпят. Другата част от спечеленото те заделиха за касичките си.
Гости на открития урок бяха Заместник областният управител на Габровска област г-жа Иглика Събева, експерти на РУО Габрово, „Имка“ Габрово, учители от други детски градини.
Европейски информационен център Европа Директно към ГТПП награди децата за добрата им работа и постигнатите резултати с чудесни образователни книжки и други предметни награди.

Източник: Европа директно - Габрово
6666
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside