Начало arrow Събития arrow Ден на здравословното хранене и спорта в Габрово  
Ден на здравословното хранене и спорта в Габрово Печат
01 ноември 2016
4С много емоции, спортна страст, напрежение и радостни усмивки премина организираният за децата от Габровска област „Ден на здравословното хранене и спорта“.

4Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието - Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“ със съдействието на Община Габрово си подадоха ръка и успяха да превърнат събитието в истински празник. 110 деца от III и IV клас от общините Габрово, Севлиево и Дряново показаха спортсменско поведение и познания, свързани със здравословното хранене.

Бяха сформирани 11 отбора, всеки от които с по 10 участника, състезаващи се в две категории - спортни игри и образователни игри. Оригинално и красиво сгъване на салфетки, здравословен пъзел, познай какво има в кутията, най-дълга обелка, картина на здравето, бягане с препятствия, щафета с топка бяха част от поставените задачи на отборите. Надпреварата беше изключително оспорвана, изпълнена с желание за победа.

В крайното отборно класиране при образователните игри победител стана СУ „Отец Паисий“ - Габрово, на второ място се класира СУ „Райчо Каролев“ – Габрово, на трето място - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Габрово.

В категорията спортни игри на първо и второ място са габровските СУ „Отец Паисий“ и ОУ „Христо Ботев“ и на трето - СУ „Максим Райкович“ в Дряново.

Победителите в двете категории получиха федербал, хилки за тенис на маса, спортни шишета за вода. За всички участващи училища имаше спортни пособия, за децата – тениски с логото на Европейски информационен център „Европа директно“ – Габрово и индивидуални награди.

Снимки от събитието

Източник: Европа директно - Габрово

44
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside