Начало arrow Събития arrow Обща годишна среща на центровете „Европа директно“  
Обща годишна среща на центровете „Европа директно“ Печат
01 ноември 2016
6От 17 до 19 октомври 2016 г. в Мадрид представители на повече от 500 Europe Direct информационни центрове участваха в Обща годишна среща, която е последната за този програмен цикъл на центровете. Представител на „Европа директно“ Габрово в срещата беше ръководителят му Галина Михнева.

В програма бяха включени множество теми в различните работни групи, които са от значение за по-добра комуникация политиките на ЕС – 10-те приоритета на ЕК, планът Юнкер, миграция, образование, работа в мрежа и много други. Ръководителите на центровете от мрежата имаха възможност в пряк диалог с представители на различни Генерални дирекции на ЕК да споделят своя опит, да коментират настроенията на гражданите в регионите, в които работят. Две габровски събития – Лагерът за иновации и „Диалог с гражданите“ бяха дадени като отличен пример в изказването на представителя на Комитета на регионите пред пленарната сесия.

През следващата година предстои планирането на новия програмен цикъл за центровете и една от коментираните тема беше по-ефективната им организация.

Снимки от срещата

Източник: Европа директно - Габрово

 66
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside