Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
127 доклада в Студентската научна сесия Печат
01 ноември 2016
5Бъдещи инженери, икономисти, педагози от Техническия университет в Габрово, Техническия колеж в Ловеч, още 3 университета от България и един от Украйна представиха своите научни разработки в Студентската научна сесия 2016 г. на Техническия университет в Габрово.

На 21 октомври 2016 г. в три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ участниците изнесоха 127 доклада. Темите на по-голяма част от докладите бяха насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление.

5Пред журито бяха представени и макети на практическите разработки. В направление „Стопански науки“ най-силно е застъпена социалната тематика. Не са останали извън полезрението на студентите и други проблеми, свързани със здравната реформа, социалното осигуряване, доходи и пазар на труда, конкурентоспособност, организация и мениджмънт на фирмата и на човешките ресурси.
Европейски център „Европа директно” към Габровска търговско-промишлена палата за поредна година е съорганизатор на сесията. Събитието беше открито от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.


На първо място в направление „Електротехника и електроника“ беше класиран докладът “Разработване на хладилник с елемент на Пелтие” на инж. Христо Цонев Цонев.

5Начело в направление „Машиностроене и уредостроене“ е разработката “Изработване на фотополимерни печатни форми за флексо-печат и разработване на макет за обучение” на инж. Стоян Василев Маджаров.

В областта на стопанските науки наградата грабна Бояна Илиева за “Продажби по европейски модел”.

Наградите на „Европа директно“ Габрово на първите в класацията бяха ваучери на стойност 150 лв.

Мария Чонова с доклада си Повишаване на конкурентоспособността на малкия и среден бизнес. Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 е носител на специалната награда на Европейския информационен център „Европа директно“ към Габровската търговско-промишлена палата за доклад на европейска тематика – ваучер на стойност 120 лв.

Снимки от научната сесия

Източник: Европа директно - Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside