Начало arrow Текущи покани arrow Възможности за финансиране на инвестиционни проекти в областта на околната среда  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Възможности за финансиране на инвестиционни проекти в областта на околната среда Печат
28 септември 2016
4През месец юни 2016 г. беше подписано Споразумение между Министерство на околната среда и водите на Република България и Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност (ФМОСОПСЯБ) на Федерална република Германия за съвместно изпълнение на пилотни проекти, свързани с околната среда.

Двустранното споразумение дава възможност за отпускането на средства за изпълнението на проекти в рамките на Програмата за иновации в околната среда (Environmental innovation programme for projects abroad ) на ФМОСОПСЯБ.
Споразумението регламентира предоставянето на безвъзмездно финансиране и/или целеви заеми за проекти, които ще бъдат набирани от МОСВ и оценявани от ФМОСОПСЯБ.
Финансовата подкрепа е насочена към проекти с трансгранични въздействия върху околната среда, които водят до намаляване на замърсяването на крайбрежни води и въздуха, както и проекти, които насърчават екологосъобразно и благоприятно за климата икономическо развитие.

Резюме на възможностите за финансиране съгласно споразумението.


За популяризирането на двустранния механизъм за финансиране и последващо набиране на проектни идеи, МОСВ планира провеждането на среща, на която ще бъдат представени изискванията и съществуващите добри практики във връзка с изпълнението на екологични пилотни проекти.

Информационното събитие ще се проведе на 27 октомври 2016 в сградата на Министерство на околната среда и водите на бул. „Кн. Мария Луиза” 22, гр. София.
За участие в събитието заинтересованите представители на фирми е необходимо предварително да се регистрират до 7 октомври на тел.: 02 940 62 80 или e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

Планира се публикуването на официална покана за набиране на проектни предложения след провеждане на информационното събитие. В случай че вече имате проектни идеи, които бихте искали да обсъдите по време на публичното събитие, моля да ги предоставите на МОСВ в максимално кратки срокове на български и немски език, по възможност до 10 октомври 2016 г.

Заявление за финансиране на проект


Копие на двустранното споразумение

Източник: МОСВ
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside