Начало arrow Текущи покани arrow Възможности за финансиране на инвестиционни проекти в областта на околната среда  
Възможности за финансиране на инвестиционни проекти в областта на околната среда Печат
28 септември 2016
4През месец юни 2016 г. беше подписано Споразумение между Министерство на околната среда и водите на Република България и Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност (ФМОСОПСЯБ) на Федерална република Германия за съвместно изпълнение на пилотни проекти, свързани с околната среда.

Двустранното споразумение дава възможност за отпускането на средства за изпълнението на проекти в рамките на Програмата за иновации в околната среда (Environmental innovation programme for projects abroad ) на ФМОСОПСЯБ.
Споразумението регламентира предоставянето на безвъзмездно финансиране и/или целеви заеми за проекти, които ще бъдат набирани от МОСВ и оценявани от ФМОСОПСЯБ.
Финансовата подкрепа е насочена към проекти с трансгранични въздействия върху околната среда, които водят до намаляване на замърсяването на крайбрежни води и въздуха, както и проекти, които насърчават екологосъобразно и благоприятно за климата икономическо развитие.

Резюме на възможностите за финансиране съгласно споразумението.


За популяризирането на двустранния механизъм за финансиране и последващо набиране на проектни идеи, МОСВ планира провеждането на среща, на която ще бъдат представени изискванията и съществуващите добри практики във връзка с изпълнението на екологични пилотни проекти.

Информационното събитие ще се проведе на 27 октомври 2016 в сградата на Министерство на околната среда и водите на бул. „Кн. Мария Луиза” 22, гр. София.
За участие в събитието заинтересованите представители на фирми е необходимо предварително да се регистрират до 7 октомври на тел.: 02 940 62 80 или e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

Планира се публикуването на официална покана за набиране на проектни предложения след провеждане на информационното събитие. В случай че вече имате проектни идеи, които бихте искали да обсъдите по време на публичното събитие, моля да ги предоставите на МОСВ в максимално кратки срокове на български и немски език, по възможност до 10 октомври 2016 г.

Заявление за финансиране на проект


Копие на двустранното споразумение

Източник: МОСВ
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside