Начало arrow Събития arrow Обучение за млади предприемачи  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Обучение за млади предприемачи Печат
29 юни 2016
5Къща за гости, производство на хляб по традиционна рецепта в „Бабината пещ”, кафе бар „King караоке” и студио за маникюр бяха четирите идеи, които избраха екипите от ученици и студенти за разработване на бизнес план по време на 4-дневното обучение за начинаещи предприемачи в Габровската търговско-промишлена палата.
5
То беше проведено в рамките на проект Enterprise+ , по който Палатата е партньор, а водеща организация е Институтът за трудовоправни науки към Рурския университет в Бохум, Германия. Осемнадесет ученици от ПГТ „Пенчо Семов” в Габрово, ПГМЕТ „Ген. Стоян Бъчваров” в Севлиево и шест студенти от Техническия университет Габрово трябваше да разработят детайлно идеята си, да преминат през всички етапи на планирането – анализ на пазара и конкуренцията, намиране на доставчици, развитие на производството или услугата, канали на реализация и най-важното – да намерят капитали за финансиране. В своята работа участниците бяха подпомагани от ментори – предприемачи с опит в бизнеса, преподаватели от училищата и техническия университет.
55В рамките на четири дни младежите показаха, че могат да работят в екип, че имат нестандартни идеи. В подготвените промоционални материали на техния бизнес те вложиха много творчество и професионализъм.
В последния ден участниците представиха своите разработки пред колегите си, менторите и гостите от Германия. Оценките бяха две – от професионалното жури и от участниците. Предпочитанията на оценяващите бяха различни. Журито избра за победител екипа ,разработил идеята за студио за маникюр New Art“, а участниците избраха за победител кафе бар „King караоке”. Участниците трябваше да покажат и презентационни умения, да убедят бъдещите инвеститори в реалистичността на тяхната идея. Бяха дадени две индивидуални награди за най-добре представяне на идеята.
През цялото време участниците и менторите бяха подпомагани от консултанта Урсула Гизилер от немската организация „Стари помагат на млади“. В края на обучението тя даде много висока оценка на постиженията на всички участници, на упоритата им работа през цялото време. Всички се обединиха около мнението, че този начин на обучение е много по-ефективен, че младежите могат да се потопят в реалната обстановка и да покажат знанията си в практическа среда.

Източник: ГТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside