Начало arrow Текущи покани arrow Предложения за грантово финансиране в областта на медиите  
Предложения за грантово финансиране в областта на медиите Печат
28 април 2016
6Главна дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент обяви покана за набиране на предложения за партньорство и грантове за съфинансиране на комуникационни дейности, насочени към насърчаване и умножаване на по-доброто разбиране на идентичността, ролята и политическия характер на ЕП в две области: 1) медии (телевизия, радио и/или онлайн медии); 2) събития.

1) Медии (телевизия, радио и/или онлайн медии)
За да подадат проектно предложение, кандидатите трябва да са кандидатствали предварително за партньорство преди 31 май 2016 г. Само избрани партньори ще могат да кандидатстват за отпускане на грантове на база на проектното им предложение.
Проектите, които могат да получат до 60% съфинансиране, трябва да бъдат подадени в съответствие с изискванията на поканата за набиране на предложения за грантове в категорията медии, която се очаква да бъде публикувана на 15 юни 2016 г. с краен срок за кандидатстване 31 август 2016 г.
Кандидатите могат да подадат предложение за проект в следните области: телевизия, радио и/или онлайн медии. Възможно е да се представят и мултимедийни проекти.
Максималният процент на съфинансиране на проекти е 60% от общите допустими разходи по проекта. Продължителността на проекта трябва да бъде не повече от седем месеца в периода между ноември 2016 г. и юни 2017 г.
Формите за кандидатстване за партньорство и за грантово съфинансиране, както и предложеният проект, трябва да бъдат представени на английски език.

Повечето от необходимите придружаващи документи могат да се подават на всеки от официалните езици на ЕС.

2) Събития
Главна дирекция „Комуникация“ на ЕП обяви покана за набиране на предложения за грантове за събития. Обявата за кандидатстване се очаква да бъде публикувана на 2 май 2016 г. с краен срок за кандидатстване 31 май 2016 г.
Събития означава всички видове събития, онлайн или офлайн (за предпочитане с уеб компонент), с непартиен характер като семинари, конференции, дебати, дискусионни форуми, изложби, конкурси, културни или спортни дейности, насочени към осигуряване на комуникационна платформа на гражданите.
Трябва да се отбележи, че не се изисква партньорство, за да се кандидатства за финансиране в категорията за събития.
Съфинансирането на проекти от страна на ЕП ще бъде ограничено до максимум 60% от общия бюджет на проекта.

Въпроси относно кандидатстването могат да бъдат изпращани на електронна поща:
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Покана и формуляри за кандидатстване


Източник:
Информационно бюро на ЕП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside