Начало arrow Текущи покани arrow Конкурс “Какъв искам да стана, когато порасна?” НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 4 ДО 7 КЛАС  
Конкурс “Какъв искам да стана, когато порасна?” НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 4 ДО 7 КЛАС Печат
14 април 2016
66От 05 април до 28 април 2016 г. Център за развитие на човешките ресурси и Евро-гайдънс България организират Национален детски конкурс за есе на тема „Какъв искам да стана, когато порасна?“

Конкурсът има за цел да насочи общественото вниманието към избора на професия от съвсем ранна възраст и да насърчи участниците към вглеждане в собствените им таланти и мечти.
 
Всеки ученик от 4 до 7 клас от цялата страна има възможност да изпрати есе, в което да опише как вижда себе си, когато порасне, за каква професия мечтае, как е направил този избор, какви занимания и лични постижения си представя. Темата на конкурса дава пълна свобода на творчество на участниците и не ги ангажира да се ограничават само със съществуващи професии.

Като европейска платформа за кариерно консултиране и ориентиране, Еврогайдънс разработва и интегрира различни инструменти за улеснение на избора на професия на всеки човек. Много европейски държави предлагат услуги за кариерно ориентиране за деца от тяхната съвсем ранна възраст и по този начин се подпомага индивидуалния избор, без натиск на семейната и социалната среда.

В резултат на това децата и младежите добиват по-голяма увереност в собствените си заложби и потенциал, следствие на което са много по-удовлетворени и успешни в избора си на професия. Конкурсът „Какъв искам да стана, когато порасна?“ е отговор именно на необходимостта от повече услуги за кариерно ориентиране за деца в България.

6Получените есета ще се оценяват от Еврогайдънс България и представители на партньорски организации. Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на сайта на Еврогайдънс България, а четирите най-добри творби ще бъдат наградени.

Срок за обявяване на резултатите: 12 май 2016 г.

Награди:
Трето и Четвърто място - ваучери за книжарница на стойност по 150 лв.;
Второ място - електронен четец за книги;
Първо място – таблет.

Информация за конкурса може да намерите тук .

Източник: ЦРЧР
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside