Начало arrow Събития arrow Весели празници!  
Весели празници! Печат
22 декември 2015
8Уважаеми читатели,

Скъпи партньори и приятели,


Измина още една година, в която Европейският информационен център “Европа директно” Габрово чрез бюлетина си беше близо до Вас.
Споделяхме актуална информация за Европейския съюз, информирахме Ви за разнообразните събития на „Европа директно“ Габрово.
За поредна година проведохме  традиционните за нас “Ден на здравословно хранене и спорта”, Студентската научна сесия , отбелязахме Деня на Европа в Ловеч и Севлиево, деца от 1-4 клас се запознаха с правата си и основни факти за Европейския съюз в рамките на летния детски лагер. За пръв път, съвместно с „Мехатроника“ АД, проведохме иновативен детски лагер, където децата се възпитаваха на творческо мислене и прилагане на практика на своите технически знания и умения.

2015 г. беше обявена за Европейска година за развитие. Девизът на Европейската година беше „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще”. Основен аргумент за решението беше, че Политиката на сътрудничество за развитие има за първостепенна цел намаляването, а в дългосрочен план - премахването на бедността. Младежи от Ловеч проведоха дискусия на тази тема. Те се постараха да отговорят на множество въпроси, които вълнуват младото поколение, като: „В какво трябва да се изразява европейската солидарност с развиващите се страни?“, „Какво трябва да е отношението ни към бежанците?“ и др.
Бежанската криза и терористичните актове през 2015 г. поставиха въпроса по какъв път ще поеме Европейския съюз в бъдеще, ще съумеят ли страните-членки да запазят европейските ценности, постигнати с усилията на няколко поколения.
И през Новата 2016 г. ще бъдем заедно и ще се опитваме заедно да си отговорим на тези въпроси.


8Скъпи партньори,
За поредна година искаме да Ви благодарим за подкрепата и ползотворното сътрудничество.
Пожелаваме ви весели празници! Бъдете живи и здрави, много щастие и късмет! Успешна 2016 година!


До нови срещи,
Екипът на “Европа директно” Габрово и
Габровската търговско-промишлена палата
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside