Начало arrow Събития arrow Тема на м. декември 2015 - Права на човека и управление  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Тема на м. декември 2015 - Права на човека и управление Печат
22 декември 2015
9
Демокрацията и човешките права са водещи принципи на Европейския съюз и ние настойчиво ги поддържаме в международното си сътрудничество.  Както гласи Всеобщата декларация за правата на човека: всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Правата на човека са в основата на изграждането на приобщаващи, динамични общества, в които правителствата работят в интерес на хората и в които всички граждани свободно могат да участват в обществения живот. И обратното - когато управлението е неуспешно и човешките права се нарушават, именно най-бедните и уязвимите страдат най-много. Затова е изключително важно да преодолеем препятствията, които водят до продължаване на нарушенията на правата на човека, като се борим с дискриминацията, гарантираме върховенството на закона, изграждаме справедливи и приобщаващи институции. Трябва да направим това, ако искаме да отстояваме човешкото достойнство, да се борим с бедността, да защитаваме равенството и да предотвратяваме конфликти.

Като част от оценката на Европейската година на развитието може да споделите какво мислите за  уебсайтът. Това ще ни помогне да се подобри комуникацията си за сътрудничеството за развитие. Въпросникът е анонимен, а попълването му отнема не повече от 5 минути.

Източник: Официален сайт на ЕГ 2015
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside