Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
ГТПП започва нов проект “Job Developer: От създаване на заетост към развиване на компетентности”  Печат
30 ноември 2015
8Импулси срещу младежката безработица
Разкриване на местни възможности за заетост, създаване на работни места и развиване на талант за нови възможности за работа, за да допринесат за намаляване на младежката безработица в Европа - изследователи от Рурски университет в Бохум искат да следват този подход. За тази цел те обединиха силите си с фондация  SHS / Мinipreneure GmbH и опитни институции партньори в Европа. 
 
Анализ на пазарите на труда и откриване на таланти
8Целта на проекта е да обучи “job developers”, които след това действат като мултипликатори и подкрепят млади хора от Гърция, Испания, Литва, България и Унгария в провеждането на анализ на изискванията на местния пазар на труда. Например, младите хора проучват търсенето на услуги в своя регион и преценяват  с какви оферти могат да се насочат към потенциални работодатели. “Job developers” също така помагат на младежите да опознаят своите таланти и интереси и да установят кои професии са особено подходящи за тях. Съответната диагностика на таланта включва  различни тестове, при които се преценяват както професионалните наклонности, така и креативността на участниците.  

Разкриване на потенциала на пазара на труда
Проект “Job Developer - от създаване на заетост към развиване на компетентности” е финансиран от програмата на Европейския съюз “ЕРАЗМУС+” и се ръководи от Институт по трудовоправни науки към Рурски университет Бохум.  Изследователите си сътрудничат с институции от Гърция, Испания, Литва, България и Унгария. “Job Developers” получават сертификат, който документира техния нов вид квалификации.  
Участващите младежи биват подкрепяни за създаването на заетост и развиването на нови умения. 

Синхронизиране на изискванията на пазара на труда и мерките за продължаващо обучение 
Целта е квалификацията „Job Developer“ да бъде въведена в отделните страни от ЕС като призната програма за сертифициране. На база на придобития в хода на проекта опит ще бъдат разработени модули за самостоятелно учене. 

Международни партньори
През ноември се проведе първата среща на партньорите по проекта в Бохум, Германия. Обсъдени бяха практически моменти по изпълнението на проекта, видовете дейности, които всеки партньор трябва да изпълни.
Партньори от Гърция са консултантска фирма “Еniochos.CONSULTING” и Технологичен парк на Крит, който принадлежи към FORTH – най-големият изследователски център в Гърция. От Испания в проекта участва Европейски център за предприемачество и иновации на провинция Мурсия (CEEIM). Партньори в Унгария и България са търговско-промишлени палати – на Печ-Бараня и Габровска търговско-промишлена палата, а в Литва – Германско-балтийската търговско-промишлена камара. 
 
Източник: ГТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside