Начало arrow Архив на новините arrow Април 2015 arrow Журналистически семинар в Габрово  
Журналистически семинар в Габрово Печат
16 април 2015
1В началото на април Габрово беше домакин на семинар за журналисти, организиран от Представителството на ЕК в България.

2Огнян Златев – Ръководител на Представителството, очерта новите моменти в политиката на ЕС през настоящия програмен период, посочи акцентите на икономическата политика, насочена към растеж.

Основно икономически бяха и темите на лекторите – „България в европейската икономика – от Европейския банков съюз до влиянието на свободната търговия със САЩ върху Габрово и региона“, представена от Десислава Николова, главен икономист в Института за пазарна икономика и „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции със САЩ (ТПТИ) – от конспиративни митове до прозрачност и защита на европейските интереси“, представена от Христо Христов, политически съветник в Представителство на ЕК в България.

Ралица Ковачева, журналист в рамките на представянето си "Трябва ли да сме в Брюксел, за да сме в ЕС?" запозна колегите си с интересно проучване за отразяването на европейската тематика от медиите, както и с практически съвети как по-успешно да се прави това.

На участниците беше предоставена професионална информация и съвети за възможностите за партньорство с европейските институции, за отразяване и намиране на отговори за важните за региона европейски въпроси. Както може да се очаква, журналистите зададоха множество въпроси по теми, които касаят голяма част от обществото ни.

Източник: Европа директно - Габрово
34
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside