Начало arrow Архив на новините arrow Ноември 2014 arrow Студентска научна сесия в Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Студентска научна сесия в Габрово Печат
17 ноември 2014

9Европейски център „Европа директно” към Габровска търговско-промишлена палата беше съорганизатор на Студентската научна сесия в Техническия университет за шеста поредна година.

В работата й взеха участие 150 студенти от ТУ - Габрово, Техническия колеж в Ловеч и Нов български университет с доклади в три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“. Сесията беше открита от председателя на организационния комитет и Заместник ректор на ТУ-Габрово - доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа по секции пред участниците бяха представени европейските мрежи „Европа директно“ и Enterprise Europe Network от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Всички участници се представиха и тази година на ниво и комисиите в отделните направления имаха нелеката задача да определят най-добрите сред тях.

9На първо място в направление „Електротехника и електроника“ беше класиран докладът „Система за управление на четириосна машина с ЦПУ с разширени функционални възможности”, разработен от Мартин Мянков от ТУ в Габрово, който получи и голямата награда на сесията.
Начело в направление „Машиностроене и уредостроене“ е разработката „Опитна уредба за определяне ефективността на слънчеви колектори“ на Георги Панчев от Габрово.
В областта на стопанските науки наградата грабна Диана Младенова за „Детето със специални образователни потребности – детето личност“.
Наградите на „Европа директно“ Габрово на първите в класацията бяха таблет и външни компютърни дискове.
Участниците в студентската научна сесия получиха като награди тениски за постигнатите от тях много добри резултати, а класираните на второ и трето място – флаш памети. Вирджиния Ненова е носител и на специалната награда на Европейския информационен център „Европа директно“ към Габровската търговско-промишлена палата за доклад на европейска тематика.

И тази година докладите на участниците бяха насочени към актуални теми в съответното научно направление. Прави впечатление и фактът, че голяма част разработките на студентите са насочени към решаване на практически задачи.

Източник: Европа директно – Габрово

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside