Начало arrow Архив на новините arrow Юли 2014 arrow Кръгла маса “Предизвикателствата пред развитието на Габрово и региона”  
Кръгла маса “Предизвикателствата пред развитието на Габрово и региона” Печат
01 юли 2014

6За поредна година Институтът за пазарна икономика и Европейският информационен център „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата представиха пред обществеността в Габрово социално-икономическите характеристики на Габровска област.

Това е част от общ проект на Института за пазарна икономика, който представя икономическия и социален портрет на всяка една от 28-те области в България.

Петър Ганев, Явор Алексиев и Николай Вълканов представиха тенденциите в развитието на региона. За поредна година като основно предизвикателство пред Габровска област беше отчетена демографската криза. Това е и главната причина за класирането на Габровска област заедно със Смолян в клъстер „Контрасти в социално-икономическото развитие, негативни тенденции“. В дискусията след представянето се включиха представители на областна администрация, на община Габрово, Техническия университет. Заедно с експертите на ИПИ те търсеха причините и регионални механизми за спиране на тези тенденции.

Източник: „Европа директно“ Габрово

51

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside