Начало arrow Архив на новините arrow Март 2014 arrow Дискусия „Моят европейски път“  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Дискусия „Моят европейски път“ Печат
03 март 2014

5На 18-ти февруари в Троян се проведе дискусия на тема „Моят европейски път“.

Дискусията е поредното събитие от усилията на Европейския център “Европа директно” Габрово при Габровската търговско-промишлена палата да включи в дебата за изборите за Европейски парламент младежи от Габровска и Ловешка област, както и да запознае младите хора с функциите на Европейския парламент.
Присъстващите, повече от 50 души младежи, много от които тази година ще гласуват за първи път, споделиха различни мнения по отношение на поведението на младите хора спрямо Европейските избори. В началото бяха направени няколко презентации от младежи - какви правомощия и функции има ЕП, каква е структурата му и как решенията засягат ежедневието на хората. През януари 2014 година група от ученици на СОУ „Васил Левски“ Троян са посетили ЕП в Страсбург и са участвали в симулация на заседание. Участниците в това посещение бяха подготвили филм, който представиха на присъстващите, разказаха впечатленията си и споделиха на достъпен език събраните познания.

Другата обсъдена тема беше „Европейските измерения на идеите на Левски“. Младежите, работейки по групи, направиха постери с идеите на апостола, които носят послания за България като част от Европа.
След дебата в Ловеч и Европейското кафене в Луковит, дискусията в Троян беше поредното потвърждение за организаторите, че трябва да се дискутират важни теми, касаещи развитието на Европейския съюз и че младите хора с желание повишават знанията и уменията си, когато информацията е представена на разбираем език.
Партньор в инициативата е РСО “Централна Стара планина”.
Работата с младежи по темата Европейски избори продължава в различни събития на “Европа директно” Габрово и сдружение „Знание“ Ловеч и желаещите да се включат могат да се обърнат към двете организации.

Източник: Европа директно Габрово

55

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside