Начало arrow Архив на новините arrow Март 2014 arrow Информационна среща в Габрово - възможности за финансиране на проекти от ЕС  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Информационна среща в Габрово - възможности за финансиране на проекти от ЕС Печат
03 март 2014

5Над 100 представители на образователни организации от област Габрово проявиха интерес към информационната среща за представяне на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и програмата за образование, обучение, младежи и спорт „Еразъм +“.

На събитието, организирано от Областен информационен център – Габрово присъстваха директори на училища и детски градини от областта, представители на Регионален инспекторат на образованието, Технически университет – Габрово, читалища, неправителствени организации и спортни клубове.
ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ бе представена от Илиян Томов и Радосвета Димитрова – експерти от Министерство на образованието и науката. В презентацията подробно бяха разяснени приоритетните оси, допустимите бенефициенти и дейности, финансирането по приоритетни оси.
6Срещата продължи с представяне на програмата за образование, обучение, младежи и спорт „Еразъм +“.
Представителите на Центъра за развитие на човешките ресурси Венета Куйова и Невена Иванова разясниха възможностите на новата програма, начините за кандидатстване, стъпките за намиране на подходящи партньори и изготвяне на успешен проект. В подробности бяха представени ключовите дейности по програмата, а онлайн бе демонстрирано как се прави регистрация в системата.
Представянето на двете нови програми бе последвано от оживена дискусия с много специфични и конкретни въпроси.
В разискванията активно се включи и ръководителят на Европа директно–Габрово - Галина Михнева, която направи предложения за допълнения по ОПНОИР и представи натрупания опит по отношение валидиране на знания, умения и компетенции.

Източник: ОИЦ Габрово/Европа директно Габрово

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside