Начало arrow Събития arrow Ден на здравословното хранене и спорта  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на здравословното хранене и спорта Печат
19 октомври 2015
7За шеста поредна година четири институции от Габровска област обединиха своите усилия в организацията на общ празник, който се проведе на 7 октомври 2015 г. от 14:00 часа на площадното пространство пред спортна зала “Орловец” – Габрово.

7Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни! – това беше мотото, което обедини участниците – 10 отбора с по 10 ученици от 3 и 4 клас от Габрово, Севлиево и Дряново. 
Училищата участваха с по два отбора – за спортни състезания и образователни игри. 
Празникът беше открит от Георги Маринов – Началник на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово.
Надпреварата и в двете състезания беше оспорвана. Докато спортистите преодоляваха препятствия, хвърляха топка в цел, дриблираха в комбинирана щафета, останалите състезатели трябваше да показват своите знания и умения в областта на здравословното хранене. Участниците трябваше да построят „Кула на здравето“ от предоставените им плодове и зеленчуци, да направят най-дългата обелка от картоф и ябълка, да познаят кой плод или зеленчук на кой орган прилича, да решат здравословната кръстословица и т.н – общо 7 игри.
Състезателният дух присъстваше навсякъде. Както във всяко състезание, имаше и победители, но общо беше мнението, че победители са всички участници. Затова и всички получиха много награди, осигурени от „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата. 
Организатори на събитието бяха Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата, Регионален инспекторат на образованието, Областна администрация и Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“

Източник: Европа директно - Габрово
7
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside