Начало arrow Събития arrow Детски лагер в Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Детски лагер в Габрово Печат
30 юни 2015
7„Аз искам да стана новатор, когато порасна“ – това беше категоричния отговор на едно дете в отговор на журналистически въпрос по време на летния лагер „Млад техник, изследовател и изобретател“, организиран от учебния център към „Мехатроника“ АД и „Европа директно“ Габрово към Габровската търговско-промишлена палата.

Детския лагер се проведе в група от 15 деца, като целта му беше да провокира интереса им към науката и техниката, като фундаменталните и сериозни науки като математика, физика и други се представят от занимателната им страна.
7Възможен ли е живот без числа? Какво е програмист? За какво ни е нужна криптологията? Как смята компютърът? – да си отговорят на тези и много други въпроси помагаха студенти от Технически университет в Габрово и състезатели от отбора по роботика. През цялото време с младите хора беше и симпатичното роботче Мехаино – свръх интелигентен и изключително можещ. Посредством практически занимания участниците имаха възможност да се запознаят с принципите на изобретенията,  да опознаят елементите в електротехниката, да  запояват платки, да сглобят светофарна уредба и да я програмират, да видят как работи 3D принтер и да управляват дрон. И понеже е лято имаше и много игри и награди, осигурени от Европа директно Габрово.
Лагерът приключи с раздаването на „професионални“ сертификати. Надяваме се, че нашите участници ще бъдат сред бъдещите известни откриватели.
Контекст:
Научните изследвания и иновациите   заемат централно място в стратегията на ЕС за създаване на растеж и работни места Европа 2020.  Постигането на добри резултати в тази сфера, пряко ще допринесе за повишаване конкурентоспособността на икономиката и благосъстоянието на европейските граждани.
Откриването и развитие на талантите и способностите на децата и младите хора в науката, техниката и технологиите и подготовката на професионални кадри, които да заемат подобаващо място в науката и производството са едни от основните приоритети в сферата на образованието в България.
 
Източник: Европа директно  - Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside