Начало arrow Събития arrow Нови публикации на ЕС  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Нови публикации на ЕС Печат
15 юни 2015
7Годишна оценка на проблема с наркотиците в Европа, извършена от Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании (ЕЦМНН).

В доклада са представени най-новите данни и коментари за положението с наркотиците в 28-те страни от ЕС, Турция и Норвегия.

Докладът „Тенденции и развития“ представя преглед на най-високо ниво на явлението наркотици в Европа, обхващащ въпросите на предлагането и употребата на наркотици, и проблемите, засягащи общественото здраве, както и политиката и ответните действия в областта на наркотиците. Заедно с достъпния онлайн Статистически бюлетин и поредиците документи „Обзор по държави“ и „Перспективи относно наркотиците“ докладът оформя пакета Европейски доклад за наркотиците 2015 г.
7Устойчивост, сигурни доставки и достъпни цени на енергията за европейците

Светлина, топлина, транспорт, индустриално производство: енергията е жизненоважна за множество услуги, които са неизменна част от ежедневието както на гражданите, така и на предприятията. Запасите на Европа от изкопаеми горива (петрол, газ и въглища) обаче не са неизчерпаеми. Необходимо е те да бъдат добре управлявани, както и да се разработят нови източници на енергия. Европа използва и внася все повече и повече енергия. Европейските държави си дават сметка, че в интерес на всички е да се действа последователно в тази област с висока степен на стратегическа значимост. В тази връзка съществуват общи правила в Европа, чрез които Съюзът преследва една единна цел: достатъчни доставки на енергия и достъпни цени при възможно най-слабо замърсяване. Тази публикация е част от поредица, която обяснява какво прави ЕС в различните области на политиката, защо участва в тях и какви резултати постига.
 7Бюджетът на ЕС накратко

94 % от бюджета на ЕС се изразходва в държавите членки на ЕС и в други страни. Чрез него се подпомагат милиони студенти, хиляди научни изследователи, градове, предприятия, региони и неправителствени организации (НПО). Бюджетът на ЕС обединява ресурсите на държавите членки и осигурява икономии от мащаба. Бюджетът на ЕС подпомага европейските предприятия, допринася за по-здравословни и безопасни храни, нови и по-добри пътища, железопътни линии и летища, по-чиста околна среда и подобрена сигурност по външните граници на ЕС; той повишава възможностите за обучение в чужбина, културния обмен и т.н. ЕС също така предоставя хуманитарна помощ в целия свят.
 
Източник: Служба за публикации
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside