Начало arrow Събития arrow Ден на Европа в Ловеч  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на Европа в Ловеч Печат
02 юни 2015
6В Дом „Преслав” в Ловеч над 100 ученици от училища в Ловеч, Луковит, Троян и Летница  се включиха в отбелязването на Деня на Европа.
Те разгледаха изложба от рисунки на деца, участвали в конкурс на българския евродепутат Мария Габриел, и карикатури от конкурса „Евросапиенс“ на Дома на хумора и сатирата в Габрово, получиха информационни материали за проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.
„Денят на Европа е символ на обединение, на стремеж към мир и стабилност. Вие сте поколението, което трябва да носи този символ и да го предава напред във времето със знанието за историята, но и с личната убеденост на всеки един, че това е най-верният път към толерантност и солидарност - обединени, заедно да градим светъл и мирен дом за бъдещите поколения на България“ -  каза при откриването д-р Бояджиева, Областен управител на област Ловеч. Тя подчерта, че е приела партньорството в събитието, защото „колкото повече и по-добре познаваме Европа и това, което се случва в България, благодарение на членството ни в ЕС, толкова по-целеустремени ще бъдем да работим и постигаме повече.
„Днес се информирате, дискутирате, откривате. А утре, утре ще бъдете двигател за постигане на единство и просперитет. Като истински европейци, каквито сме - просто трябва да го осъзнаем и да започнем да мислим като европейци“- призова младите хора областният управител.
Участниците бяха приветствани и от Началника на Регионалния инспекторат на образованието в Ловеч.
14 отбора от по 5 младежи се включиха в състезание по „ЕВРОориентиране”. Те трябваше да намерят най-краткия маршрут до три от обектите в Ловеч, изградени с европейски средства – Ловешката средновековна крепост, турската баня, която много скоро ще стане музей на водата, и покрития мост на Ловеч.
6На трите обекта отборите трябваше да си направят снимка (селфи) и да я изпратят с мобилен телефон на организаторите. Участниците се справиха отлично и с двете предизвикателства – преодоляване на пресечения маршрут в горещото за сезона време и изпращане на „доказателствата“ за достигане на всички точки.
Отборите, заели първите три места, получиха награди от „Европа директно“ Габрово, а за всички участници имаше здравословна почерпка.
Тези, които не се осмелиха да се впуснат в това предизвикателство, участваха в „Тиха дискусия“. На пет места в залата, без да говорят, без да споделят помежду си, те трябваше да отговорят на въпроси като “Какво ми дава Европа?“, „Какво аз давам на „Европа?“, „Как си представяме Европа без бедност?“, „85% от европейците смятат, че Европа трябва да продължи да помага на развиващите се страни – съгласни ли сте с това?“ и др. В края на събитието Ралица Попова обобщи отговорите на участниците.
Пъзелът с картата на ЕС въобще не беше трудност за участниците.
Европа Директно Габрово отбеляза Деня на Европа в Ловеч в партньорство с Областна администрация Ловеч, Сдружение „Знание”, РСО „Централна Стара планина” и Регионален инспекторат по образованието - Ловеч.

Източник: Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside