Начало arrow Събития arrow Ден на спорта и на Европа в Севлиево  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на спорта и на Европа в Севлиево Печат
02 юни 2015
6Множество спортисти и младежи се включиха в отбелязването на Деня на спорта и Европа на 15 май в Севлиево. Атрактивните демонстрации на различните видове бойни спортове, на волейболните отбори в спортната зала „Дан Колов“ бяха завършек на една спортна седмица, в която спортните клубове и училищата се включиха в масови състезания и демонстрации по повече от 10 вида спорт. 7Ръководителят на Европейския информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата г-жа Галина Михнева откри празника за участниците и зрителите в залата. По-късно в парк „Черничките“ се проведе щафета за ученици от 5 до 12 клас, разделени в три възрастови групи - 5-8, 9-10 и 11-12 клас. Върху екипите на много от участниците се виждаше логото на ОП „Развитие на човешките ресурси“ и програма УСПЕХ.
Най-много купи в отделните възрастови групи събраха учениците от ПГМЕТ „Ген. Стоян Бъчваров“. В парка „Черничките“ беше началото и на велопохода до местността Вран. На игрището в местността Борова гора вървеше надпреварата по футбол, а на кортовете на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ - по тенис на корт.

7За своите усилия всички участници получиха много спортни пособия за награди, осигурени от „Европа директно“ - Габрово и Община Севлиево.
Събитията бяха организирани от Община Севлиево и Европейския информационен център „Европа директно“ със съдействието на РСО „Централна Стара планина“.
„Денят на Европа е празник на единството и мира на стария континент” – припомни Галина Михнева, изп. директор на ГТПП и ръководител на „Европа директно“ в Габрово.
Той се отбелязва на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа.
На 9 май 1950 г., само 5 години след края на Втората световна война, той призовава за съюзяване на френските и западногерманските ресурси и промишленост за производство на въглища и стомана, за да се избегнат бъдещи военни конфликти. „Декларацията на Шуман” е в основата на Европейската общност за въглища и стомана, предшественик на днешния Европейски съюз. През 1985 г. в Милано държавните и правителствените ръководители на страните от тогавашната Европейска общност решават 9 май да бъде празникът на ЕС.

Източник: Европа директно Габрово
 
7
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside