Начало arrow Събития arrow Проведоха се информационни срещи в област Габрово  
Проведоха се информационни срещи в област Габрово Печат
29 април 2015
7Две информационни срещи за представяне на  Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" и предстоящите за отваряне по нея процедури проведе ОИЦ - Габрово на 23 април 2015 г.

7Лектор на събитията, които се проведоха в гр. Габрово (със съдействието на Европа директно Габрово) и гр. Севлиево бе Димитър Платников - представител на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката. Експертът от управляващия орган на ОП „Иновации и конкурентоспособност" запозна присъстващите с новите възможности на програмата за периода 2014-2020 година - приоритетни оси, инвестиционни приоритети и примерни допустими дейности по тях. 

7Специално внимание бе отделено на схемата „Подобряване на производствения капацитет на МСП". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 150 милиона евро, като минималният и максималният размер на проектите е от 100 до 500 хиляди лева за микро предприятия, от 200 до 750 хиляди лева за малки, а за средни между 300 хиляди и 1 милион лева. В рамките на срока за обществено обсъждане по процедурата са постъпили над 450 страници коментари. Веднага след отразяването им, тя ще бъде официално обявена, като експертите се надяват това да стане до края на м. април или в първите дни на месец май.

Близо час след приключване на презентациите си в Габрово и Севлиево, Димитър Платников отговаря на въпроси на участниците в срещите. Доста от тях бяха свързани с конкретни схеми. Експертът си записа и доста предложения, свързани с подобряването на процедурите по някои от тях. Срещата даде ясно да се разбере, че бизнесът е готов и очаква с нетърпение отварянето на схеми по Оперативната програма.

Източник: ОИЦ Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside