Начало arrow Събития arrow Журналистически семинар в Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
БюлетинЖурналистически семинар в Габрово Печат
15 април 2015
1В началото на април Габрово беше домакин на семинар за журналисти, организиран от Представителството на ЕК в България.

2Огнян Златев – Ръководител на Представителството, очерта новите моменти в политиката на ЕС през настоящия програмен период, посочи акцентите на икономическата политика, насочена към растеж.

Основно икономически бяха и темите на лекторите – „България в европейската икономика – от Европейския банков съюз до влиянието на свободната търговия със САЩ върху Габрово и региона“, представена от Десислава Николова, главен икономист в Института за пазарна икономика и „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции със САЩ (ТПТИ) – от конспиративни митове до прозрачност и защита на европейските интереси“, представена от Христо Христов, политически съветник в Представителство на ЕК в България.

Ралица Ковачева, журналист в рамките на представянето си "Трябва ли да сме в Брюксел, за да сме в ЕС?" запозна колегите си с интересно проучване за отразяването на европейската тематика от медиите, както и с практически съвети как по-успешно да се прави това.

На участниците беше предоставена професионална информация и съвети за възможностите за партньорство с европейските институции, за отразяване и намиране на отговори за важните за региона европейски въпроси. Както може да се очаква, журналистите зададоха множество въпроси по теми, които касаят голяма част от обществото ни.

Източник: Европа директно - Габрово
34
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside