Начало arrow Събития arrow Информационната мрежа "Европа Директно" в действие  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
БюлетинИнформационната мрежа "Европа Директно" в действие Печат
30 март 2015

7Информационната мрежа „Европа директно“ в действие беше надсловът, под който се проведе редовното обучение на центровете „Европа директно“ и Младежки екип „Европа“ в София.

В рамките на три дни участниците се запознаха в новите насоки в политиките на Европейската комисия в сферата на икономически растеж, регионална политика, заетост, включително и младежката заетост, представени от служители на ГД "Регионална и урбанистична политика", ГД "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на Европейска комисия и български анализатори. 3
Специално внимание беше отделено и на Трансатлантическото споразумение за търговия, на съществуващите икономически дисбаланси и новият етап на мониторинг на ЕК за България. 
За промените в политиките говори и ръководителят на Представителството на ЕК в България - г-н Огнян Златев при откриване на обучението. „Този път наистина е различно“ – подчерта той.
Колеги, присъствали на обучението в началото на месеца в Брюксел, представиха коментираните теми пред останалите участници.
Центровете се запознаха и с новите членове на Младежки екип „Европа“, които със своя доброволен труд ще подпомагат работата на информационната мрежа, както и тази на Представителството на ЕК в България.

Източник: Европа директно - Габрово

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside