Начало arrow Събития arrow Информационната мрежа "Европа Директно" в действие  
Информационната мрежа "Европа Директно" в действие Печат
30 март 2015

7Информационната мрежа „Европа директно“ в действие беше надсловът, под който се проведе редовното обучение на центровете „Европа директно“ и Младежки екип „Европа“ в София.

В рамките на три дни участниците се запознаха в новите насоки в политиките на Европейската комисия в сферата на икономически растеж, регионална политика, заетост, включително и младежката заетост, представени от служители на ГД "Регионална и урбанистична политика", ГД "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на Европейска комисия и български анализатори. 3
Специално внимание беше отделено и на Трансатлантическото споразумение за търговия, на съществуващите икономически дисбаланси и новият етап на мониторинг на ЕК за България. 
За промените в политиките говори и ръководителят на Представителството на ЕК в България - г-н Огнян Златев при откриване на обучението. „Този път наистина е различно“ – подчерта той.
Колеги, присъствали на обучението в началото на месеца в Брюксел, представиха коментираните теми пред останалите участници.
Центровете се запознаха и с новите членове на Младежки екип „Европа“, които със своя доброволен труд ще подпомагат работата на информационната мрежа, както и тази на Представителството на ЕК в България.

Източник: Европа директно - Габрово

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside