Начало arrow Архив на новините arrow Ноември 2012 arrow “Споделено минало, общо бъдеще”  
“Споделено минало, общо бъдеще” Печат
08 ноември 2012

11-1На 31 октомври 2012 г. в гр. Велико Търново представители на ЖБД “Майчина грижа”, сдружение “Онкоболни и приятели” от гр. Габрово и жени от читалище “Христо Ботев” от с. Гарвани участваха в регионален форум под надслов „Споделено минало, общо бъдеще”. Участниците разказаха за инициативите и постигнатите резултати от съвместната си работа с “Европа директно” през 2012 г., обявена за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията
Те бяха поздравени с кратка музикална програма от малките „артисти” от детска градина „Пролет” – Велико Търново, след което се изявиха и бабите и дядовците.

11-2В организираната изложба бяха показани картини на 80-годишния Вълчо Вълчев от Шумен, изработени предмети от участниците от различните региони; а кулинарната изложба представи интересни и характерни традиционни ястия, от които всички накрая опитаха .
11-3Срещата приключи с интересни и съдържателни беседи при разглеждането на забележителностите на Велико Търново, представени от младите екскурзоводи от клуба по устна история на ВТУ и средношколците от клуб „Млад екскурзовод”.

На форума, чийто домакин беше Европейски информационен център “Европа директно” Велико Търново, освен габровци присъстваха представители на сдружения на хора от третата възраст и млади хора и от Шумен, Сливен, Трявна, Стара Загора, работили активно с Европейските информационни центрове Европа директно” при организиране на съвместни събития и осъществяването на връзката между поколенията.

Снимки: http://europedirect-gabrovo.info/index.php?option=com_datsogallery&Itemid=29&func=viewcategory&catid=113

Източник: Europe Direct Габрово

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside