Начало arrow Архив на новините arrow Февруари 2012 arrow Конкурс за автори на студентски вестник за Деня на Европа  
Конкурс за автори на студентски вестник за Деня на Европа Печат
17 февруари 2012

Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник по случай Деня на Европа, 9 май, който ще бъде изцяло списан от студенти.
За тази цел от 20 януари, започва процедура за подбор на бъдещите автори, която ще продължи до 15 февруари включително.
Условията за участие са кандидатите да са студенти и да изпратят кратък коментарен текст на една от следните две теми "Европейският съюз vs финансовата криза: рунд 2012. Какво бъдеще очаква ЕС?" и "Икономическа или идейна е кризата в ЕС?" на имейл адрес Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите . Материалите трябва да бъдат авторски, на български език и да не надвишават 400 думи.
Избраните студенти, които ще участват в списването на вестника, ще посетят парламентарната сесия на ЕП в Страсбург през месец март 2012 г., за да се запознаят с институцията и с нейното функциониране и да подготвят своите материали.
Разходите по пътуването се поемат от Информационното бюро на ЕП в България. Авторите няма да получат заплащане за своите материали. Вестникът ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2012 г.
Всеки кандидат трябва изрично да упомене в кой университет учи, каква специалност и коя година.

Източник: Информационно бюро на ЕП

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside