Начало arrow Архив на новините arrow Февруари 2012 arrow Специален уебсайт за деца и млади хора „Детски кът”  
Специален уебсайт за деца и млади хора „Детски кът” Печат
17 февруари 2012

2Европейската комисия стартира специален уебсайт за деца и млади хора „Детски кът”.
Всекидневно чуваме от медиите много за Европа. Но не винаги е лесно да се разбере защо и как се взимат определени решения. Въпреки това, очевидно е, че те имат влияние върху ежедневния ни живот. Знанието и ученето за Европейския съюз (ЕС) не е само за възрастни. Много е важно и младите хора да учат за ЕС в ранна възраст, така че да разберат какво представлява ЕС и как работи той.

Затова Комисията стартира уебсайт за деца, посветен на ЕС - „Детски кът” - http://europa.eu/kids-corner/ . Деца от цяла Европа и други страни имат Интернет достъп до игри, викторини и информация за ЕС и за различните страни, в които те живеят. С този нов уебсайт ЕС за първи път предлага на малките европейски граждани както информация за функционирането си, така и за техните права - по начин, по който децата да могат да ги възприемат.
„Детският кът” се състои от три елемента:
Първо, секция „Игри и викторини”, в която деца на възраст между 6 и 16 години могат да играят забавни и образователни игри, създадени от Европейската комисия и другите институции.
Второ, секция „ЕС – за какво става въпрос?”, която включва интерактивна карта на Европа и забавни факти за ЕС и за всяка страна членка.
Трето, секция „Проверете правата си” с игри, клипове и информация за правата на децата, разделени в две възрастови групи.
На всички тези страници децата могат да играят игри на майчиния си език, както и на всеки от останалите 22 официални езика на ЕС.
„Детският кът” е свързан и интегриран със съществуващия уебсайт „Учителски кът”, съдържащ материали, които учителите могат да използват, за да обяснят на учениците защо съществува и как функционира ЕС. Сайтът съдържа най-добрите учебни материали, предназначени за ученици от начални и средни общообразователни училища и подбрани с помощта на образователни експерти от различни страни членки на ЕС.

За повече информация посетете следния адрес: http://europa.eu/kids-corner/

Източник: Европейска комисия

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside