Начало arrow Архив на новините arrow Декември 2011 arrow Проект IN KAS – инструмент за анализ и създаване на компетентности  
Проект IN KAS – инструмент за анализ и създаване на компетентности Печат
29 декември 2011

6-1През октомври Габровска търговско-промишлена палата започна работа като партньор по проект In Kas – Инструмент за анализ и създаване на компетентности. Проектът е по програма Леонардо да Винчи на ЕС – трансфер на иновации.

6-2Водеща организация на проекта е IAW (Институт за трудово-правни науки при Рурски университет гр. Бохум – Германия), а партньори са Activa B.V. (Холандия), EWIBO  - Дружество за развитие на град Бохолт, Габровска търговско-промишлена палата (България), Търговска камара на Печ - Бараня, Унгария, Activa Prospect Research & Solutions, S.L. (Испания), EUROCULTURA (Италия) и  Nikolaos Raptakis & SIA O.E. - iniochos. Simvouleftiki (о-в Крит, Гърция).

Фокусът на проекта е върху трансфер на иновации при прилагането на Метод за оценка стойността на заплащането, разработен от Activa B.V. Холандия. Методът е разработен за подпомагане на безработни лица в повторното намиране на редовна работа при пълно работно време и се прилага с устойчив успех в Холандия.
6-3
С този метод фирмите измерват компетентността на един сътрудник и степента, до която той изпълнява работните изисквания. Така наречената стойност на заплащането отразява това. Концепцията на метода е изградена на три основни принципа: на диалога между ръководни кадри и сътрудници; на ориентацията към силните страни на сътрудниците; на близко до работното място развиване на индивидуалните компетентности.

Под ръководството на IAW партньорите по проекта изследват възможностите и границите за използване на Метода за оценка стойността на заплащането и в други страни, главно в засегнатите от кризата страни-членки на ЕС Гърция, Италия и Испания, както и в Унгария, България и Германия. 

Източник: ГТПП

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside