Начало arrow Архив на новините arrow Декември 2011 arrow Проект IN KAS – инструмент за анализ и създаване на компетентности  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Проект IN KAS – инструмент за анализ и създаване на компетентности Печат
29 декември 2011

6-1През октомври Габровска търговско-промишлена палата започна работа като партньор по проект In Kas – Инструмент за анализ и създаване на компетентности. Проектът е по програма Леонардо да Винчи на ЕС – трансфер на иновации.

6-2Водеща организация на проекта е IAW (Институт за трудово-правни науки при Рурски университет гр. Бохум – Германия), а партньори са Activa B.V. (Холандия), EWIBO  - Дружество за развитие на град Бохолт, Габровска търговско-промишлена палата (България), Търговска камара на Печ - Бараня, Унгария, Activa Prospect Research & Solutions, S.L. (Испания), EUROCULTURA (Италия) и  Nikolaos Raptakis & SIA O.E. - iniochos. Simvouleftiki (о-в Крит, Гърция).

Фокусът на проекта е върху трансфер на иновации при прилагането на Метод за оценка стойността на заплащането, разработен от Activa B.V. Холандия. Методът е разработен за подпомагане на безработни лица в повторното намиране на редовна работа при пълно работно време и се прилага с устойчив успех в Холандия.
6-3
С този метод фирмите измерват компетентността на един сътрудник и степента, до която той изпълнява работните изисквания. Така наречената стойност на заплащането отразява това. Концепцията на метода е изградена на три основни принципа: на диалога между ръководни кадри и сътрудници; на ориентацията към силните страни на сътрудниците; на близко до работното място развиване на индивидуалните компетентности.

Под ръководството на IAW партньорите по проекта изследват възможностите и границите за използване на Метода за оценка стойността на заплащането и в други страни, главно в засегнатите от кризата страни-членки на ЕС Гърция, Италия и Испания, както и в Унгария, България и Германия. 

Източник: ГТПП

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside