Начало arrow Архив на новините arrow Май 2011 arrow Тетевенци отбелязаха Деня на Европа с разнообразни инициативи  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Тетевенци отбелязаха Деня на Европа с разнообразни инициативи Печат
20 май 2011

2Най-зеленият град в България Тетевен отбеляза Деня на Европа с празнична “премяна” и разнообразни инициативи.
Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци, каза Н. Павлов – кмет на Тетевен, като даде старт на празничните деветомайски изяви. Те започнаха с колоездачна обиколка. 27 колоездачи от КК "Витска стрела" в бели фланелки и шапки с герба на държавите-членки на ЕС стартираха от историческия музей. Колоната премина двукилометровото трасе по маршрут из главните улици на града и финишира пред сградата на Община Тетевен. След тях 16 състезатели от спортния клуб по ориентиране при Туристическо дружество "Вежен" проведоха демонстрационно състезание. Всяка от 8 точки на техния маршрут отговаряше на част от пъзел "Европа", който участниците подредиха. Докато състезателите по туристическо ориентиране подреждаха пъзела, на централния площад, празнично украсен на 10 пилона със знамето на Европа и 100 балона, деца от начално училище "Хаджи Генчо" и Дневния център за деца с увреждания рисуваха с креди и цветни моливи. 

Организаторите на празника подредиха рисунките им в изложба "Децата на Тетевен рисуват Европа". В Спортно-развлекателния център "Тетевен 2009" около 30 волейболисти от школата "Тетевен волей" участваха в демонстрационни мачове. Включиха се и ученици от 9 до 12 клас на СОУ "Г. Бенковски".

Пъзел с формат 2.30 х 2.40 м от 49 части "Аз и Европа" беше предизвикателството за децата. В подреждането му помощ оказаха кметът на община Тетевен Николай Павлов и изпълнителните директори на Европейския информационен център "Европа директно" и РСО "Централна Стара планина" в Габрово Галина Михнева и Мариела Петрова. Във викторината "Опознай Европа" участваха момичета и момчета от НУ "Хаджи Генчо", СОУ "Г. Бенковски" и Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги. Те демонстрираха знания за държавите-членки на ЕС.

Детската вокална група от Общинския детски комплекс и Градския духов оркестър с песните и музиката си допълваха празничното настроение. На всички участници в празничните прояви Европейският информационен център "Европа директно"-Габрово подари книжки и шоколади. Организаторите раздадоха на гражданите 100 знаменца на Европа и Република България, както различна информационна литература за Европа. Проявата на 9 май организираха Община Тетевен, Европейския информационен център "Европа директно" Габрово и РСО "Централна Стара планина", а гост беше зам. областният управител на Ловешка област Пламен Огнянов.

Снимки: тук

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside