Начало arrow Архив на новините arrow Януари 2011 arrow Конкурс за участие в TEAM EUROPE JUNIOR – 2011  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Конкурс за участие в TEAM EUROPE JUNIOR – 2011 Печат
20 януари 2011

61Бъди доброволец! Дай своя принос!....към комуникирането на Европа и Европейския съюз.
Представителството на Европейската комисия в България обявява конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти по европейски теми "Team  Europe  junior  – 2011", които да бъдат основните участници в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година под знака на Европейската година на доброволчеството 2011.

Какво е Европейска година на доброволчеството 2011?
Европейската година на доброволчеството е едновременно празник и предизвикателство. Тя отбелязва ангажираността на милиони хора в Европа, които работят в и за своите общности през свободното си време без заплащане – например в училища, болници, спортни клубове, летища по време на тежки снеговалежи, за защита на околната среда, за осигуряване на социални услуги и за помагане на хора от други държави. Техните усилия и тези на хиляди организации в доброволчески дейности се отразяват върху нашия живот по безброй начини.
Конкурсът
Търсят се студенти , които да участват като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали.
Да говорят пред и с най-различни хора в България за доброволчеството, за Европейския съюз, за европейските политики или бюджет, за европейските теми, които вълнуват всички.
Основна цел
С този пилотен конкурс Представителството на Европейската комисия в България цели да събуди интерес и да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно Европейския съюз и доброволчеството и неговите реални измерения. Давайки своя личен пример, Team Europe junior – 2011 ще допринесат за тази кауза.
Провежда се в два етапа
Първи етап – изпращане по електронен път на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и PowerPoint презентация по зададени европейски теми.  Кандидатите, които получат над 30 точки, ще бъдат поканени на втория етап да говорят по темата на презентацията пред жури и публика.
Участниците в този конкурс ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Представителството на Европейската комисия в България, представители на Team Europe Bulgaria и информационната мрежа Европа Директно – България.
Точките, събрани в първия етап, ще бъдат прибавени към точките, събрани през втория етап.
48-те участника, събрали най-много точки, ще получат следните награди:
1) посещение  на  европейските институции в Брюксел и презентации по европейски теми от служители на европейските институции
2) специално обучение по умения и презентации по европейски теми – в България
3) грамоти - сертификати от Представителството на Европейската комисия за участие в Team Europe junior – 2011, описващи дейностите по участието в този екип
Формулярът-заявление за участие BG, мотивационното писмо и PowerPoint презентацията се пращат по електронен път на адрес: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите за конкурса "Team Europe junior – 2011".
Срок за изпращане на заявление за участие: 17:30 часа на 20 януари 2011 г.
Обявяването на резултатите от конкурса и имената на победителите ще се състои през февруари 2011 година.
Прочетете пълния регламент на конкурса тук BG 
За повече информация:
Въпросите се приемат само в писмен вид на: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Информационен център на Европейския съюз
Всички отговори ще бъдат публикувани на уебсайта на Представителството на ЕК на същия електронен адрес.

 Източник: Представителство на Eвропейската комисия

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside